Inverteix en audiovisual: deduccions i beneficis fiscals per a tot tipus d’empreses

Inverteix en audiovisual: deduccions i beneficis fiscals per a tot tipus d’empreses

El divendres 15 de març de 10 h a 12 h a la Cambra de Comerç de Barcelona (Av. Diagonal, 452) organitzem aquesta sessió informativa sobre fiscalitat.

Saps que qualsevol empresa pot invertir en produccions audiovisuals independentment de quina sigui la seva activitat? Saps que com a empresa de serveis també pots obtenir un benefici fiscal? Saps que aquestes desgravacions són també aplicables a gales i festivals? I que si crees una nova empresa tens dret a deduccions?

La inversió en el sector audiovisual és segura, sense riscos vinculats a l’èxit de l’obra i amb un retorn de fins un 120%. No existeix en el mercat cap producte financer que pugui competir amb aquestes condicions i els nous contractes de finançament cada cop es simplifiquen més, facilitant el procés i atraient la inversió.

En aquesta sessió oferirem una introducció a tot tipus de deduccions fiscals al voltant de l’audiovisual, facilitant informació pràctica sobre les diverses fórmules a l’abast, no només dels productors sinó d’altres empreses de dins i fora del sector.

Una perspectiva àmplia de la mà de les diverses parts implicades: fiscalistes, assessors, productors, i amb la participació especial d’un representant de l’Agència Tributària.

El guió de la sessió contemplarà els següents aspectes:

  • Breu repàs a les fórmules tradicionals per a productores (AIE, SGR…)
  • 36.1 Deducció fiscal per produccions audiovisuals espanyoles
  • 36.2 Deducció per execució de produccions estrangeres
  • 39.7 Transmissió de crèdits fiscals
  • Altres: Llei de renta article 68

Amb la participació de Ismael González (Cuatrecasas), Jordi Mendieta (Film Financing Market), Carlos Solans (KPMG), i José Manuel Lizanda (Agencia Tributaria).

Modera Xavier Atance (Benecé).

Ruta guiada MWC

Ruta guiada MWC

Vine a descobrir les novetats i innovacions de la divuitena edició del MWC.

Aquí podràs consultar les novetats d’enguany.

Aquesta és una activiat exclusiva per a socis i sòcies del Clúster Audiovisual.

Tindrà lloc el dimarts 27 de febrer de 10:30h a 12:30h al Mobile World Congress (Fira Barcelona Gran Via).

Per accedir al congrés és necessària l’acreditació oficial.

Humans digitals, l’última revolució de l’IA – MWC

Humans digitals, l’última revolució de l’IA

Els humans digitals estan arribant a les nostres vides: són les noves estrelles del pop, els nostres ambaixadors de marca i els nostres alteregos en el món digital.

Poc a poc estan transformant l’entreteniment i la comunicació corporativa. En aquesta sessió, coneixerem el més nou en humans digitals de la mà de Hyperreal, gestors d’identitats digitals, i Lowkeymoves, creadors d’avatars.

Modera: Elisenda Bassas, Directora d’Operacions i Productora Executiva d’Alguna Pregunta.

Amb: Felix M. Dowell, Co-fundador i director a LOWKEYMOVES; i Sergi Sagàs, Chief Innovation Officer a Hyperreal.

 

Serà el dimarts 27 de febrer de 16:00h a 17:00h al Beat Barcelona (Hall 8.1) del Mobile World Congress (Fira Barcelona Gran Via).

Per accedir al congrés és necessària l’acreditació oficial.

Esmorzar de socis i sòcies amb Abacus, BAH Studios i el CVC

Esmorzar de socis i sòcies amb Abacus, BAH Studios i el CVC

El proper dimecres 21 de febrer a les 9:30 h a la Cambra de Comerç de Barcelona (Av. Diagonal, 452) organitzem un nou esmorzar de socis i sòcies on podreu conèixer de primera mà a Abacus, l’BAH Studios i el Centre de Visió per Computador. Com sempre, després de les seves presentacions, hi haurà una dinàmica de networking on podreu conèixer a tots els ponents i generar diàleg.

 

Amb la participació de:

Oriol Cortacans, coordinador de l’àrea de documentals i audiovisuals corporatius, i Anna Pérez, de l’àrea de creació i desenvolupament de formats audiovisuals i d’entreteniment, presentaran Abacus Idea, dedicada a la creació, producció i venda de continguts en diferents formats: ficció i documentals, esdeveniments, exposicions, revistes i llibres, peces per a xarxes socials, estratègia digital, publicitat i formació.

David Villarreal, CEO, presentarà BAH Studios, un laboratori de formats audiovisuals que crea l’estratègia, la producció audiovisual i la difusió digital per audiències modernes.

Fátima López, head of Technology Transfer, presentarà el Centre de Visió per Computador. És una institució sense ànim de lucre amb un equip destacat de més de 130 investigadors i tècnics experts en visió artificial.

IA: Darrere la pantalla, presentació de l’informe Switch

IA: Darrere la pantalla, presentació de l’informe Switch

El Clúster Audiovisual presenta l’informe més complet realizat fins ara sobre l’impacte de la intel·ligència artificial al cinema, la televisió i el món audiovisual. “AI Behind the Screen” analiza quin és l’estat actual i quines són les tendències dominants en la generació automatitzada de text, imatges, vídeo, àudio, música i analítica de dades.

A càrrec de Joan Rosés (Collateral Bits), editor de l’informe.

Serà el divendres 9 de febrer, de 12h a 13h a l’Auditori del CCCB (C/ Montalegre, 5).

 

DESCARREGA L’INFORME AQUÍ.

Visita per a socis i sòcies al Barcelona Supercomputing Center

Visita per a socis i sòcies al Barcelona Supercomputing Center

El proper 14 de febrer, de 9:30 h a 11:30 h, els socis i sòcies del Clúster podreu gaudir d’una visita personalitzada al Barcelona Supercomputing Center (Plaça Eusebi Güell, 1-3, Barcelona).

La visita consistirà en una presentació per part del Josep Maria Martorell, director adjunt, i posterior visita al Supercomputador.

Més informació sobre la visita.

Sessió de presentació: Missió internacional a Los Angeles i Las Vegas

Sessió de presentació: Missió internacional a Los Angeles i Las Vegas

El dilluns 15 de gener de 17h a 18h en format online, tindrà lloc la sessió de presentació de la propera missió internacional que organitzem conjuntament amb ACCIÓ.

Serà un viatge de Benchmarking a Los Angeles i Las Vegas. En aquesta sessió, coneixeràs els detalls de la Missió, que tindrà lloc del 10 al 15 d’abril de 2024.

Aquesta missió pretén entendre l’ecosistema de l’Audiovisual als EUA. Farem visita a empreses, centres tecnològics i infraestructures significatives per analitzar les tendències del sector i com afecten les noves tecnologies a la indústria.

Hem preparat una agenda comuna on podràs conèixer de primera mà els players més rellevants del sector a la regió a la capital creativa dels EUA, Los Angeles.

A més, visitarem una de les fires tecnològiques de ràdio, televisió, cinema i internet més importants del sector, la NAB Show, ubicada a Las Vegas. La ciutat que abarca The MSG Sphere, la peculiar construcció amb la pantalla LED més gran del món.

No et perdis aquesta sessió. Més informació del programa aquí.

Inscriu-te a la sessió a través d’aquest enllaç (exclusiu per a empreses sòcies del Clúster Audiovisual de Catalunya).

Fira ISE – Dia 4

Fira ISE – Dia 4

El Clúster Audiovisual de Catalunya organitza una sèrie de conferències, presentacions, workshops, rutes i trobades de netwkorking durant els quatre dies de la Fira ISE.

 

Programació de divendres 2 de febrer:

· De 10:30h a 11:45h – Jóvenes talentos y tecnología: proyectos de la semana del talento. Sala CC5.3. Sessió en castellà.

· De 10:30h a 13:30h – Job market.

· De 12:00h a 14:00h Sessió treball serveis. Més informació properament.

Fira ISE – Dia 3

Fira ISE – Dia 3

El Clúster Audiovisual de Catalunya organitza una sèrie de conferències, presentacions, workshops, rutes i trobades de netwkorking durant els quatre dies de la Fira ISE.

 

Programació de dijous 1 de febrer:

· De 11:20h a 12:00h – Experiencias inmersivas: el nuevo ocio. ISE Showfloor Stage, Tech Talks Español. Sessió en castellà.

· De 16:30h a 17:00h – Digital Humans. ISE Showfloor Stage, Tech Talks English. Sessió en anglès.

Fira ISE – Dia 2

Fira ISE – Dia 2

El Clúster Audiovisual de Catalunya organitza una sèrie de conferències, presentacions, workshops, rutes i trobades de netwkorking durant els quatre dies de la Fira ISE.

 

Programació de dimecres 31 de gener:

· 10:30h – Trobada internacional. Més informació properament.

· 10:30h – Ruta per a socis 1. Més informació properament.

· 12:00h – Ruta per a socis 2. Més informació properament.

· 15:00h – What’s new? Tendències i novetats ISE 2024. Més informació properament.