Contingut publicat al butlletí Switch número 7 a l’octubre de 2022.

Una fàbrica de tecnologia anomenada Disney

Aquest estiu s’han conegut les dades de subscripció global de la televisió de pagament i s’ha confirmat que Disney+, tot i ser l’última gran plataforma que es va afegir a la batalla de l’streaming, ja supera Netflix, el líder que semblava imbatible: 221,1 milions, Disney+; 220,67 milions, Netflix.

Per assegurar-se el futur, Disney està invertint com cap altra plataforma en desenvolupar propostes tecnològiques innovadores.

De plataforma de pel.lícules a plataforma d’experiències

Bob Chapek, CEO de Disney, ha anunciat que la companyia farà la transició d’un servei de transmissió de pel·lícules a una plataforma d’estil de vida experiencial. L’objectiu és portar l’entreteniment, experiències immersives i lúdiques “al 90% de les persones que mai no podran anar a un parc DisneyRealité Virtuelle.

Dins del laboratori de Disney Research a Zurich

Markus Gross, director del Disney Research Studio, ubicat a Zurich, va explicar a l’IBC d’Amsterdam com i per a què utilitzen la intel·ligència artificial en les seves produccions.

Tenen tres línies de treball: Creació d’humans digitals, tecnologies de producció virtual i processament de vídeo.

  • La producció d’humans digitals és la que està proporcionant resultats més espectaculars. Millora de l’expressivitat facial (projecte Medusa), recreació d’ulls realistes com els utilitzats per a Star Wars o sistemes per modificar l’edat dels personatges reals.
  • De la combinació de totes les tecnologies en que treballen, Gross va destacar un objectiu: crear personatges virtuals que actuïn en temps real: “Els directors podran donar ordres als personatges reals i als virtuals a la vegadaIBC Daily.
Realitat augmentada en curts de ficció

A primers de setembre Disney+ va presentar Remembering, un curt de 8 minuts que incorpora una app de realitat augmentada per interactuar amb els espectadors. Techcrunch.

3D Metavers i 3D sense ulleres als parcs d’atraccions

Disney busca eliminar la necessitat de fer servir ulleres per veure les figures projectades als parcs temàtics.

El mes passat van publicar una sol·licitud de patent per a un sistema d’efectes visuals que permet veure imatges de realitat augmentada en 3D sense ulleres. Theme Park Insider

  • Tot el que prepara per als parcs temàtics. D23.