Turisme i audiovisual. Oportunitats, models i possibilitats

El Clúster Audiovisual ha participat, per segon any consecutiu, al Saló del Cinema i les Sèries, espai de trobada de professionals i aficionats del sector que s’organitza anualment a la Farga de l’Hospitalet. Aquesta vegada, hi ha participat amb l’organització de “Turisme i Audiovisual. Oportunitats, models i possibilitats”, una sessió pensada per reflexionar sobre la relació creixent entre la producció audiovisual i el sector turístic.

Moderada per Pere Claveria (Terrassa Film Office / Parc Audiovisual de Catalunya), la taula ha comptat amb Eugeni Osàcar (CETT-UB), Carlota Guerrero (Catalunya Film Comission), Patrick Torrent (Agència Catalana de Turisme-ACT) i Jaume Banacolocha (Diagonal TV).

En quin moment som? Què aporta la producció audiovisual al sector turístic a Catalunya? Quines oportunitats ofereix la relació entre les dues indústries? Aquestes són algunes de les preguntes que es van plantejar i sobre les quals els ponents van poder exposar els seus punts de vista.

Jaume Banacolocha, des de la seva experiència com a productor de sèries com La Catedral del Mar, Isabel, República o Vendelplà, va demanar un major reconeixement de les productores en els repartiment de beneficis de l’impacte turístic que genera l’audiovisual. En resposta, Patrick Torrent va explicar que l’ACT fa temps que hi treballa ajudant a produccions estratègiques i que aquest reconeixement va en augment, ja que ara aposta per un model turístic de tall cultural, descentralitzat. “Fins fa poc no ens havia calgut coordinar-nos amb altres sectors. El turisme venia sol. Però l’enorme concentració actual ens obliga a crear un nou model.” En aquest sentit, Carlota Guerrero assenyalava que l’audiovisual permet atraure un turisme de major qualitat, més curiós i disposat a recórrer altres indrets de Catalunya, que no siguin només el litoral i Barcelona.

Eugeni Osàcar, en tant que expert en turisme cinematogràfic, va posar sobre la taula aquelles variables que són claus en una relació d’èxit entre audiovisual i turisme, com són la integració del territori, les especificitats de cada producció i el paper de les film office.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari