Presentació de la plataforma 3CAT a la indústria audiovisual catalana

Dimarts 14 de novembre

10 h – 11:15 h

Entrada gratuïta amb previa inscripció

De la mà del Clúster Audiovisual de Catalunya es presenta per primera vegada davant del sector la plataforma 3Cat en el marc de la Setmana del Talent.

3cat és una nova plataforma que unifica tots els continguts radiofònics, audiovisuals i digitals de TV3 i CatRàdio. Un espai més proper als nous hàbits de consum de la ciutadania, on generar i compartir un ampli ventall de nous continguts d’entreteniment i actualitat. Neix amb un catàleg de més de 200.000 hores de continguts en català, amb produccions noves exclusives de la plataforma, però també amb tot un actiu de produccions referencials que formen part del patrimoni audiovisual en català: documentals, sèries de ficció, pel·lícules, informatius i culturals. Una plataforma adreçada al públic habitual, però que vol recuperar un públic jove que ja no té els mateixos hàbits de consum que les generacions que els han precedit.

Presentarà la plataforma Cristina Villà i Font (Directora d’Innovació, Recerca i Estratègia Digital), que també farà un balanç de com està funcionant la plataforma. Després hi haurà un espai per a que els professionals assistents puguin plantejar dubtes i preguntes sobre la plataforma 3Cat.

La benvinguda serà a càrrec de Miquel Rutllant, president del Clúster Audiovisual de Catalunya, i de Rosa Romà, presidenta de 3Cat.

Presentarà la sessió Toni Cruanyes, periodista i presentador dels Serveis Informatius del 3Cat.

Taula rodona: Impacte de les OTTs en la indústria audiovisual dels territoris on operen

Dimarts 14 de novembre

11:45 h – 13:30 h

Entrada gratuïta amb previa inscripció

Estem en ple procés de transformació dels mitjans públics per continuar sent referents per a la ciutadania, en un moment en què els hàbits de consum dels mitjans ja no són els que eren fa una dècada. En els darrers cinc anys el consum de TV ha caigut un 24% i el consum de plataformes digitals ha crescut pràcticament un 20%.

Les televisions públiques europees estan posant en marxa els seus canals de  OTTs. Com afronten aquest repte? Quina serà la seva manera d’arribar a la nova audiència? Com faran que l’audiència tradicional es mantingui?

 Amb Jordi Ferrerons (3Cat), Alexander Gibelalde (EITB), Tom Peeters, director general digital de VRT (Flandes, Bèlgica), Jarmo Lampela, director de ficció de YLE (Finlàndia) i Philippe Keutgen de Auvio Strategy & Partnerships Advisor (Valònia, Bèlgica).

Estudi de cas: Eufòria

Dimecres 15 de novembre

De 18:30 h a 19:45 h

Entrada gratuïta amb previa inscripció

Eufòria, el talent show de TV3 i la productora Veranda TV, ha batut rècords d’audiència en les seves dues primeres temporades i ara prepara la tercera. 16 concursants competeixen per ser la millor veu de Catalunya davant del públic i jurat. El programa ha aconseguit apropar l’audiència jove de nou a TV3 fent que les famílies gaudeixin juntes davant la tv el divendres a la nit, al mateix temps que omplia el Palau Sant Jordi varies vegades. I per si fos poc, ha tingut un spin off amb Euforia Dance.

L’equip del programa ens explicarà en aquest estudi de cas, els secrets de l’èxit d’aquesta producció.

Amb Mario Daza Director de Producció del Mitjà Televisió de 3Cat i Productor Executiu de No Ficció i Culturals, Roser Sancho, productora d’Eufòria, Gisela Benet Pijoan, guionista d’Eufòria i Tono Hernández director i productor executiu d’Eufòria. Moderada per Mariona Borrull.

Mario Daza

Mario Daza

Des de fa més de 20 anys està vinculat a la producció audiovisual. Els darrers anys, com a productor executiu del Departament d’Entreteniment i Actualitat, s’ha encarregat de la producció executiva de TV3 per a programes com "Eufòria", "Crims", "El foraster", "Joc de cartes", "Polònia" i "Està passant", i per a especials com les gales dels Premis Gaudí, les campanades de Cap d’Any, les cavalcades de Reis i els piromusicals. Actualment també imparteix classes en matèria de televisió i entreteniment a la Blanquerna - Universitat Ramon Llull.

Roser Sancho

Roser Sancho

Llicenciada en Periodisme a la UAB i postgrau en Realització, Postproducció i ENG a CEV Barcelona.
L’any 2001 entra a TV3 com a ajudant de producció. Productora des del l’any 2006. Ha estat al departament de Nous Formats. Ha produït diverses edicions d’algunes retransmissions televisives com la gala dels Premis Gaudí. Des de l’any 2011 al departament d’Entreteniment, on ha produït programes com “La partida de TV3”, “Oh Happy Day” (amb Veranda TV), “Comics Show” (amb Lavinia TV), “Com Som” (amb Reset TV), “FAQs” (amb El Terrat), “Planta Baixa (amb La Manchester), Eufòria (amb Veranda TV) o La Marató de TV3 dedicada a la Covid-19 l’any 2020. Actualment arrencant la tercera temporada del talent show Eufòria.

Gisela Benet

Gisela Benet

És guionista amb una àmplia experiència en publicitat i programes de televisió. En aquest sentit, ha tocat diferents gèneres -infantil, culturals, humor i entreteniment- i ha treballat en títols com “This is Opera” (TVE), “This is art” (TV3 i Movistar), “Latemotiv” (Movistar), “Eufòria Dance” (TV3) o “Eufòria” (TV3) entre molts d’altres.

Tono Hernández

Tono Hernández

Director d’Entreteniment de Veranda Media, on hi treballa des del 2008. Ha dirigit talents shows musicals com les quatre temporades d’”Oh Happy Day” (TV3) i les dues temporades d’”Eufòria” (TV3) i les tres temporades del reality-guessing “Persona Infiltrada” (TV3). Professor al màster d’Entreteniment televisiu a Blanquerna-Universitat Ramon Llull.

Mariona Borrull

Mariona Borrull

Mariona Borrull (elli) és crítiqui de cine per a Fotogramas i col·labora regularment amb Gara, El Cultural i Kinótico. A la ràdio, parla a "Va de Cine" de Ràdio 4, "Tot és Comèdia" de SER Catalunya i "La Finestra Indiscreta" de Catalunya Ràdio. Co-presenta el podcast d’anime "Sopa de Miso" i és especialista en cine i sèries al "Plaça Tísner" de Betevé. S’ha centrat en la cobertura de festivals de classe A (Berlín, Cannes, Venècia, Toronto...), la qual cosa compagina amb la docència universitària (UPC, UOC) i la programació del festival Most i de L’Alternativa. És membre d’ACCEC i del Comitè dels Feroz, i va ser Berlinale Talents 2022.

Gent de Merda · El pòdcast a la Setmana del Talent

Dilluns 13 de novembre

De 19:15 h a 20:15 h

Entrada gratuïta amb prèvia inscripció

Gent de Merda és el pòdcast mil·lenial revelació en català. Episodis divertits en què Paula Carreras, Rita Roig i Ofèlia Carbonell entrevisten convidats o parlen entre elles de les fílies i les fòbies de la seva generació.

A la Setmana del Talent podreu viure el programa en directe i conèixer de prop aquest pòdcast de referència. A més, després tindrem la oportunitat de conversar amb elles i descobrir com el van crear i què s’amaga darrere la preparació dels programes. També comptarem amb la Marta Salicrú, directora de Ràdio Primavera Sound.

© 2020 Clúster Audiovisual de Catalunya

Web desenvolupat per La Saladeta