Enguany es va realitzar la sisena edició. Hi han participat 28 estudiants i/o graduats/des d’un total de 8 universitats catalanes, que s’han distribuït en 8 equips de treball vinculats als següents projectes:

Circ

Amb la col·laboració de La Central del Circ.

Hi participa el projecte “Escorça” de l’artista Marc Bosch, amb realització audiovisual de Anna Martínez Andreu (ITES), Rosa Gras Serra (UAB) i Aina Barril Roca (URV).

Teatre

Amb la col·laboració de l’ESAD (Escola Superior d’Art Dramàtic) de l’Institut del Teatre.

Hi participen dos projectes artístics: “Jeanne d’Arc”, de Lucia Del Greco, amb realització audiovisual d’Alba Merchán, Alexandra Subias Chimeno, Paula Mora i Lidia Rofes (URV); i “Un mosquit a trossos s’ha ficat dins meu”, de Meritxell Llort, amb realització audiovisual d’Iker Sánchez Vázquez (Tecnocampus), Marina Francisco (UB), César Peguero (URV) i Gerard Molina (UAB).

Dansa

Amb la col·laboració del CSD (Conservatori Superior de Dansa) de l’Institut del Teatre.

Hi participen 2 dels finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre de 2022: “Glòria”, d’Irene del Carmen García Martínez, amb realització audiovisual de Silvia Risco Yunta (UOC), Malena Ailen Neuman Franco (UB) i Carlos Cubells (UB); i “Altars profans” de Maria Magdalena Garzón Torrandell, amb realització audiovisual de Pol García Prat (Tecnocampus), Júlia Aguilar (BAU) i Caterina Canales Garcia (UB). També “183 días y 9 horas”, de Roberto Guglielmi amb realització audiovisual d’Helena Callau (URV), Laura Álvarez (URV) i Aracely Telenta (UB).

Música

Amb la col·laboració del Taller de Músics ESEM (Escola Superior d’Estudis Musicals).

Hi participen les artistes Laia Fandos amb el projecte “Jo no sé pas”, amb realització audiovisual de Sara Taboada Zilal, Eric Sobrevia i Míriam Llonch (UAB); i Ariadna Tubau amb el projecte “I tu m’expliques”, amb realització audiovisual d’Irene Castellón (UPF), Nerea Sevillano (BAU), Mireia Aguado (URV) i Alexia Muntané (BAU).

Xerrada: El boom creatiu independent en la producció de videoclips

Durant molt de temps i amb honroses excepcions, el públic no s’ha plantejat qui podria haver darrera el concepte artístic o la producció d’un videoclip. Avui cada cop més, trobem que els títols de crèdit s’incorporen al final de cada proposta i en podem conèixer els responsables. En els darrers anys s’ha donat a casa nostra un interessant moviment creatiu en la realització de videos musicals amb propostes que no han passat desapercebudes per la seva gran qualitat artística, segell independent i ressó mediàtic. Parlarem d’aquesta nova manera d’entendre els videoclips amb CANADA, empresa creativa responsable de conegudes produccions per a Rosalía, Bad Gyal, Dua Lipa, Travis Scott o Aitana, entre d’altres artistes. I ho farem de la mà de Laura Serra Estorch, Productora Executiva de l’empresa i Anna Bacardit, Productora de Videoclips. Dialogaran amb el periodista i crític teatral Manuel Pérez i Muñoz, director de la revista Entreacte i col·laborador d’El Periódico.

Anna Bacardit

Anna Bacardit

És productora de videoclips a CANADA. Va començar producció de festivals de música i cinema com Primavera Pro o In-Edit. Més recentment ha format part de la producció del film "El sostre groc", d‘Isabel Coixet, guanyador al Premi Gaudí a Millor Documental i nominat als Goya. Va aterrar a CANADA en plena pre-producció del "Motomami TikTok Live" de Rosalía, nomenat als Grammys, Latin Grammys i guanyador de bronze, plata i or a Cannes Lions. Des d’aleshores ha produït videoclips per artistes com Rosalía, Bad Gyal, Amaia o, més recentment, "Colmillo" de Tainy, J Balvin i Young Miko.

Laura Serra

Laura Serra

Productora executiva de CANADA. Va començar la seva carrera a la productora londinenca Somesuch London i va treballar en films com "Skyfall" o "Catch Me Daddy". Poc després es va unir a CANADA on ha cuidat de clients com Volkswagen, Coca-Cola, Nike o Uber, i s‘ha encarregat d’aclamats videos musicals com "TKN" per a Rosalía & Travis Scott (Latin Grammy al Millor Video Musical entre d’altres guardons), "Physical" per a Dua Lipa, "The Less I Know The Better" de Tame Impala "Up All Night" de Beck (Nominació a Millor Video Musical als Grammys, Millor Video Alternatiu als UKMVA).

Manuel Pérez i Muñoz

Manuel Pérez i Muñoz

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i Màster en Reporterisme Avançat per la Universitat Ramon Llull. S’estrena com a periodista cultural a la revista TeatreBCN i continua a publicacions com Hamlet, El Temps o Time Out Barcelona. Actualment, dirigeix la revista Entreacte, a més d’exercir com a crític d’El Periódico de Catalunya. Coordina el Premi de la Crítica d’Arts de Carrer i és coautor del llibre d’assaig teatral "El carrer és nostre".

© 2020 Clúster Audiovisual de Catalunya

Web desenvolupat per La Saladeta