El Pacte del Talent és una iniciativa del Clúster Audiovisual de Catalunya que va néixer amb l’objectiu d’ajudar el talent emergent a professionalitzar-se i a connectar-se amb els àmbits de les arts escèniques i audiovisual. En el marc de la Setmana del Talent s’ofereix la presentació dels treballs realitzats i una xerrada sobre els espais de contacte entre les arts en viu i l’audiovisual.
PACTE DEL TALENT
Dilluns 14 de novembre de 2022 · 17:00 h
Aula 3 · CaixaForum (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8) de Barcelona
Enguany es realitza la cinquena edició. Hi participen 23 estudiants i/o graduats/des d’un total de 5 universitats catalanes, que s’han distribuït en 8 equips de treball vinculats als següents projectes:
Circ
Amb la col·laboració de La Central del Circ.
Hi participen els projectes “Vermut a Venus”, de Las Sistars & Marta Camuffi amb realització audiovisual de Susanna Cortés (Tecnocampus), Alejandro Mora (Tecnocampus) i Anabel González (UB); i “Manchas”, de la Cia. Papaya-Lorena Madurga, amb realització audiovisual d’Alexandre Sanjuan (UAB), Sultan Tlegenov (UB) i Aina Cucurull (UB).
Teatre
Amb la col·laboració de l’ESAD (Escola Superior d’Art Dramàtic) de l’Institut del Teatre.
Hi participen dos projectes artístics: “Para cuando es la vida”, de Julieta Dentone, amb realització audiovisual de Marta Aguilar (UB), Anna Faustino (UB) i Eva Maestre (UB); i “Credo”, de Mònica Molins, amb realització audiovisual de Mario Manzano (Tecnocampus), Salvador Varón (UB) i Andrea Borràs (UB).
Dansa
Amb la col·laboració del CSD (Conservatori Superior de Dansa) de l’Institut del Teatre.
Hi participen els 2 finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre de 2022: “Meta”, d’Albert Bassas, amb realització audiovisual de Júlia Palacín (UB), Ferran García (Tecnocampus) i Anna Cantero (UB); i “The Week Side”, de Marina Fueyo, amb realització audiovisual d’Alex González (EMAV) i Paula San Martín (UPF).
Música
Amb la col·laboració del Taller de Músics ESEM (Escola Superior d’Estudis Musicals).
Hi participen els projectes “Ja ploraré després”, de Sara Terraza, amb realització audiovisual de Mario Fernández (UPF), Gemma Fontanet (UB) i Luiza Noemí Bogya (UB); i “88-M”, de Miranda Fernández, amb realització audiovisual d’Anna Alonso (Tecnocampus), Ayla Fernández (UB) i Paula Morraja (UB).
Entre el teló i la pantalla: contaminacions entre els llenguatges del teatre i l’audiovisual
El primer Shakespeare en cinema data de l’any 1899. Més enllà del teatre filmat, la literatura dramàtica ha estat sempre font d’inspiració per a la gran pantalla. Trobem com el boom dels continguts i dels formats multimèdia repensa la dimensió dels arguments, personatges i fenòmens teatrals per a la pantalla. En parlarem amb el dramaturg i guionista Guillem Clua, que aquests dies presenta Smiley, una producció per a Netflix de la seva peça, estrenada ara fa anys al circuit teatral off de Barcelona. Dialogarà amb el periodista i crític teatral Manuel Pérez i Muñoz, director de la revista Entreacte i col·laborador d’El Periódico.

Guillem Clua
És un dels dramaturgs més premiats i traduïts. Els seus textos més reconeguts són "La piel en llamas", "Marburg", les dues parts de "Smiley" i "Justícia", Premi Nacional de Literatura Dramàtica, a més d‘altres comèdies, adaptacions de clàssics i musicals. També té una llarga trajectòria com a docent, director d’escena i guionista. Recentment ha adaptat per al cinema les seves pròpies obres "La piel en llamas", "Invasión" i "Al damunt dels nostres cants", i ha convertit "Smiley" en una sèrie per a Netflix. Les seves darreres pel·lícules són "La niña de la comunión" i l’adaptació per a la gran pantalla de "Los renglones torcidos de Dios".

Manuel Pérez i Muñoz
Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i Màster en Reporterisme Avançat per la Universitat Ramon Llull. S’estrena com a periodista cultural a la revista TeatreBCN i continua a publicacions com Hamlet, El Temps o Time Out Barcelona. Actualment, dirigeix la revista Entreacte, a més d’exercir com a crític d’El Periódico de Catalunya. Coordina el Premi de la Crítica d’Arts de Carrer i és coautor del llibre d’assaig teatral "El carrer és nostre".