Enguany es realitza la quarta edició. Hi participen 26 estudiants i/o graduats/des d’un total de 8 universitats catalanes, que s’han distribuït en 8 equips de treball vinculats als següents projectes:

Teatre

Amb la col·laboració de l’ESAD (Escola Superior d’Art Dramàtic) de l’Institut del Teatre.

Hi participen dos projectes artístics: Laia, de Marta Gastón, amb la realització audiovisual de Paula Ríos (UAB), Mònica Bou (UAB), Marc Freixa (UAB) i Laura Cahís (Blanquerna); i No(w)here, de Natalia Barraza, amb la realització audiovisual de Xavier Calvo (UPF), Alba Díaz (URV) i Mario Pasamontes (Blanquerna).

Dansa

Amb la col·laboració del CSD (Conservatori Superior de Dansa) de l’Institut del Teatre. 

Hi participen els 4 finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre de 2021: Black sun, de Maria Jurado, amb la realització audiovisual d’Iyad Djellali (UVic) i Raúl Murillo (UVic); Las ondas de la guitarra, d’Adrián Vega, amb la realització audiovisual d’Alexia Colom (Blanquerna), Berta Jiménez (Blanquerna), Isabel Mier (Blanquerna) i Jan Puig (Tecnocampus); Antes todo esto era campo, de Laura Lliteras i Marina Fullana, amb realització audiovisual d’Isabel Mier (Blanquerna), Joan Isern (Blanquerna) i Alejandro Pujol (Blanquerna); i Me parece que sufren lo que en mi profesión llaman nostalgia, de Javier Ara, amb realització audiovisual de Christian Medrano (Tecnocampus), Laia Maza (URV) i Carles Lairini (EMAV/UAB/CIFO).

Música

Amb la col·laboració del Taller de Músics ESEM (Escola Superior d’Estudis Musicals).

El projecte, en el que participa l’artista Mariona Vega, està realitzat audiovisualment per Noelia Serrano (Tecnocampus), Laura López (UPF), Elena Luna (UPF) i Laila Medina (UPF).

Circ

Amb la col·laboració del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel. 

Hi participen els artistes Maria Antonia Roig, Hannes Berger i Laura Raya. La realització audiovisual corre a càrrec d’Isaac García (UVic), Arnau Salvador (UPC) i Cristina Virgili (UVic). 

DEBAT: NOUS ESCENARIS DIGITALS PER A LES ARTS EN VIU


L’ús de la tecnologia audiovisual com a llenguatge escènic té un llarg recorregut. Des de fa anys, i més encara després del confinament, tenim accés fàcil a enregistraments d’obres teatrals, òpera en format cinema, peces de videodansa, etc. La pandèmia i les restriccions en els aforaments han propiciat nous formats d’exhibició i suports com, per exemple, la creació de plataformes d’exhibició associades a teatres i festivals. La presencialitat, necessària per a les arts en viu, pren una nova dimensió amb l’acceleració d’un nou escenari transmèdia on l’streaming obre la porta a noves possibilitats d’art en directe. La qüestió passa ara per analitzar si l’avançament de la digitalització de les arts escèniques suposa una resposta concreta a un context de restriccions de la presencialitat o tindrà una continuïtat en el futur. Coincidint amb la presentació dels treballs del projecte Pacte del Talent, reflexionarem sobre la continuïtat en el temps d’aquest nou escenari per a l’audiovisual.

PARTICIPANTS

Narcís Puig

Narcís Puig

Adjunt a la direcció artística del Festival Temporada Alta

Va començar la seva trajectòria al món teatral l‘any 2005 a l’equip de direcció artística del Teatre Lliure durant la direcció d‘Àlex Rigola, amb qui va treballar també al festival de teatre de la Biennale de Venezia. Actualment és corresponsable de la programació artística del Temporada Alta i s’ocupa especialment de les relacions artístiques i dels projectes internacionals.

Georgina Oliva

Georgina Oliva

Directora de programació i continguts del Teatre Lliure

Titulada en Direcció Escènica i Dramatúrgia i postgraduada en Drets Humans i Prevenció a la Tortura. Ha coordinat projectes com el Fòrum artístic i social Dones Lliures per al Teatre Lliure i Silencis, un projecte educatiu per a Dadà Barcelona. Ha estat ajudant de direcció en diverses ocasions amb Juan Carlos Martel, Àlex Rigola o Àngels Aymar, entre altres. És cofundadora de Kepler Mission Films, una productora especialitzada en documentals.

Jordi Oriol

Jordi Oriol

Actor, autor i director teatral

Ha escrit i dirigit una vintena d‘espectacles teatrals com La mala dicció, Europa Bull, ESQUERDES PARRACS ENDERROCS amb Carles Santos, L’EMPESTAT o SAFARI Pitarra. Com a actor ha treballat sota la direcció d‘Àlex Rigola, Xavier Albertí, Carlota Subirós, Pau Miró, Roger Bernat i Alex Serrano, entre d’altres; i també ha participat en pel·lícules i diverses sèries de televisió. El 2007 funda el col·lectiu artístic Indi Gest, amb qui crea els seus espectacles.

MODERA

Manuel Pérez i Muñoz

Manuel Pérez i Muñoz

Periodista i crític teatral

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i Màster en Reporterisme Avançat per la Universitat Ramon Llull. S’estrena com a periodista cultural a la revista TeatreBCN i continua a publicacions com Hamlet, El Temps o Time Out Barcelona. Actualment, dirigeix la revista Entreacte, a més d’exercir com a crític d’El Periódico de Catalunya. Coordina el Premi de la Crítica d’Arts de Carrer i és coautor del llibre d’assaig teatral El carrer és nostre.

© 2020 Clúster Audiovisual de Catalunya

Web desenvolupat per La Saladeta