PART 1

De 10h a 11h

Mike Blackman director de l’ISE, la Fira Audiovisual més gran del món

El director de ISE Mike Blackman ens explicarà els secrets d’ISE (Integrated Systems Europe) la fira que es celebrarà a Barcelona de l’1 al 4 de juny reuneix 116.000 visitants. La fira acull 1.300 exhibidors mostres els seus productores i innovacions més destacades, a més d’activitats com conferències i tallers.
Blackman ens explicarà com ISE s’integrarà a la ciutat i quines seran les principals novetats d’aquesta edició.

MODERA: Noemí Cuní

PART 2

De 11h a 13h

TAULA RODONA: Noves tecnologies per empreses, esdeveniments i espectacles

Diferents empreses mostraran solucions innovadores per traslladar els seus esdeveniments a l’online, també ens explicaran com degut a l’últim any de pandèmia s’han hagut de reinventar creant nous projectes digitals.

Innovació i transformació de les empreses audiovisuals: com s’han transformat les empreses aquest 2020

  • Stream pack: plataforma integral de streaming pel sector de la cultura i de l’entreteniment. Utilitzen l’última tecnologia audiovisual i els professionals més qualificats. Amb les seves eines de transmissió en directe, connectivitat i gestió de continguts pregravats ajuden a les organitzacions del sector cultural a ampliar les seves audiències. La plataforma permet la incorporació de fórmules innovadores i participatives com pot ser l’habilitació d’espais virtuals de networking.
  • Sono: platós per esdeveniments online a Madrid i Barcelona, totalment equipats amb tota la tecnologia necessària amb la possibilitat de generar esdeveniments online de tots tipus i incorporant la tecnología de telepresencia holográfica com a producte estrella, que permet tenir una interacció a temps real en els esdeveniments sense desplaçaments.
  • Visyon:  Visyon és una companyia catalana que va néixer el 2012 amb l’objectiu d’innovar en el món digital. Ho fa utilitzant les últimes tecnologies de realitat virtual, mixta i augmentada, però centrant-se no en el consumidor, sinó en els negocis.
  • TV3: des de la televisió catalana s’han realitzat diverses experiències immersives per a l’espectador, sobretot en l’àmbit esportiu. La darrera, la transmissió de les curses de Superbikes al Circuit de Catalunya on, a més de fer la transmissió íntegrament sobre 5G, es va instal·lar una càmera 360º per a seguir la cursa de forma immersiva a través del seu canal de Youtube.

Transformació al virtual: com transformar un acte presencial en un esdeveniment digital d’èxit

  • Futura Space: laboratori creatiu de I+D especialitzat en la creació d’experiències immersives. Recentment ha llençat al mercat la seva pròpia plataforma de virtualització d’esdeveniments posicionant-se com la plataforma de referència per a festivals i congressos.
  • Fundació Èpica La Fura dels Baus: espai de transferència de coneixement i aprenentatge mutu. Basat en la suma de talents i la creació col·lectiva, la Fundació promou un laboratori d’R+D+I i processos de col·laboració horitzontal entre Humanitats, Ciència i Tecnologia. Èpica es nodreix dels coneixements desenvolupats durant més de 40 anys per La Fura dels Baus, projectant un centre en el qual es validin noves tecnologies i teories científiques o es duguin a terme idees innovadores a través de les arts escèniques com a llenguatge comú.
  • Onionlables noves tecnologies ens permeten processar a temps real gràfics interactius controlats des de casa. Onionlab utilitzen tecnologies usades per a realitat virtual però aquesta vegada per a generar contingut que és projectat en viu.

MODERA: Judith Argila

PARTICIPANTS

Mike Blackman

Mike Blackman

ISE

Mike Blackman és el director general de Integrated Systems Events, l’organitzador de Integrated Systems Europe (ISE). Aficionat a la tecnologia, fa més de 38 anys que participa en esdeveniments tecnològics i ara celebra 17 anys dedicats al sector audiovisual amb ISE.
Sota la direcció de Mike, ISE s’ha convertit en una cita ineludible, convertint-se en la fira líder mundial d’integració de sistemes audiovisuals i electrònics.
Mentre ISE es prepara per a un nou capítol a Barcelona a partir del 2021, Mike ha establert noves relacions amb el govern català, amb l‘alcaldessa de Barcelona, amb el Clúster Audiovisual de Catalunya i amb moltes autoritats nacionals i regionals que potenciaran el desenvolupament continu d’ISE i impulsaran el desenvolupament dels sistemes audiovisuals i d’integració al sud d’Europa.

Noemí Cuní

Noemí Cuní

Moderadora

Noemí Cuní és llicenciada en Humanitats per la UPF, i en Periodisme per la Columbia University. Treballa en Mitjans i en el sector de la comunicació des de fa 20 anys. Des de fa 10 anys dirigeix l’agència de Continguts Broadcaster.
També és la directora de la productora de televisió BAS, especialitzada en documentals, reportatges i continguts periodístics i d’actualitat.

Judith Argila

Judith Argila

Moderadora

La seva carrera ha estat centrada en el disseny d’estratègies de comunicació i distribució per xarxes socials per a mitjans de comunicació, així com en el desenvolupament de serveis basats en sistemes interactius, missatgeria, bots i, més recentment, assistents de veu. Amant de la innovació, l’experiència d’usuari, l’analítica i el servei públic. Llicenciada en Periodisme, té un Postgrau en Visualització d’Informació, un Màster en Societat de la Informació, i una estada de recerca al Reuters Institute for the Study of Journalism a Oxford.

Dani Perez

Dani Perez

Sono

Informàtic de formació, vaig començar la meva carrera profesional al sector a l’any 1989 programant projectors de diapositives a la companyia on treballo avui en día.
En l‘actualitat exerceixo de director comercial de la companyia SONO TECNOLOGÍA AUDIOVISUAL, amb la mateixa il·lusió i ganes que el primer dia, intentant superar les fites que ens marquem dia a dia en un mercat cada vegada més competitiu i tecnològic.

Josep Mª Quintana

Josep Mª Quintana

Stream Pack

Estudia Organització Industrial a l’Escola tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona, i Producció de Televisió de l’INA.
Al1983 comença a treballar a TV3, al 1984 es anomenat Cap de Producció d’Esports.
Anys després marxa a Madrid per treballar com a Director de Producció.
A partir del 2003 es fa càrrec de Createl, on ha produït programes, documentals i TV movies.

Xavi Conesa

Xavi Conesa

Visyon

Vinculat sempre al sector de la innovació. Amb el creixement de les noves tecnologies es va implicar en diverses startups de desenvolupament d‘aplicacions i creació de plataformes web, fins que el 2015 es va incorporar a VISYON, a l’àrea de New Business, com a director de Serveis a Clients, on va contribuir a el creixement de l‘empresa ia l’obertura de nous mercats. Actualment ocupa el càrrec de Director de Projectes en la mateixa companyia.

Actualment és vicepresident del Clúster Audiovisual de Catalunya i col·labora com a professor associat en el Màster de Neuromàrqueting de la UAB i com a tutor de projectes de tesi en el Màster de Màrqueting Manager d’ESADE.

Marc Sansa

Marc Sansa

TV3

Realitzador de televisió, multi càmera i postproducció. Ha treballat a informatius, documentals, nous formats, musicals, teatre,... i també esports. Arrencador de nous projectes, experimentant noves vies i creant equips humans implicats. Apassionat per tastar una nova tecnologia i ajuntar-la amb algun antic saber.

Patricia M. Val

Patricia M. Val

Futura Space

Productora multidisciplinària que ha transformat la seva mirada de la ficció al virtual. En els últims cinc anys, Patricia ha produït curtmetratges, llargs, campanyes publicitàries, experiències en realitat virtual i instal·lacions interactives. La seva passió per la innovació l‘ha portat a co-dirigir Futura Space, un laboratori creatiu d’I+D que explora la integració de noves tecnologies.

Fco. Javier Iglesias

Fco. Javier Iglesias

Fundació Èpica La Fura dels Baus

És enginyer Superior en Telecomunicacions amb Màster en Ciència, enginyeria de les Telecomunicacions i Management per la UPC. Ha realitzat estades de recerca al Fraunhofer, i2CAT o ESADE.
També és CEO d’IGLOR, start-up dedicada al disseny i desenvolupament de solucions tecnològiques per als sectors culturals i al management de projectes d’innovació i recerca als sectors de les indústries creatives. Forma part del grup d’estandardització ISO/IEC “Technical Committee of Data Network Communications focused on Future Networks”.

Aleix Fernandez Curell

Aleix Fernandez Curell

Onionlab

Aleix és fundador i codirector de Onionlab. Onionlab és una productora audiovisual que ha estat en funcionament durant els últims deu anys i se centra en la producció d‘obres d’art i instal·lacions relacionades amb la tecnologia, l’art i el disseny.
Onionlab ha estat reconegut internacionalment com a pioner en la projecció mapping i diariament l’estudi també crea instal·lacions amb làser, experiències de realitat virtual i instal·lacions per a exposicions i museus.

© 2020 Clúster Audiovisual de Catalunya

Web desenvolupat per La Saladeta