De 9h a 9:45h

PONÈNCIA Joc de contraris: mitjans, missatges i tempos
amb Janira Planes, experta en la cultura d’internet

Del micro-entreteniment més pur als directes de més de 8 hores, el ventall de possibilitats per crear mai no havia estat tan extens. TikTok, Twitch i altres plataformes han canviat les regles del joc. Veurem com, quan i per què. Repassarem alguns dels principals canals i els seus projectes més destacats. I també com adaptar-se (si cal) als nous formats que se’n deriven.

De 9:45h a 12:00h

TAULA RODONA Indústria digital creativa: innovació pel sector
de la mà de Mariola Dinarès, periodista i emprenedora digital

Les plataformes i les xarxes socials han fet possible l’existència de nous comunicadors que han creat les seves pròpies comunitats. Descobrirem com funcionen les empreses que hi ha darrera d’aquesta nova economia creativa de plataformes, així com les oportunitats que aquesta presenta pel sector audiovisual. Des de la gestió del talent dels creadors digitals a través de diferents canals a la producció de nous formats d’entreteniment fins ara totalment inexplorats. Comptarem amb:

  • Luis de Val, CEO i fundador de YOUPLANET, productora de contingut digital
  • Núria Fonollà, productora executiva i directora de TOP GAMMERS ACADEMY de la productora GESTMUSIC
  • Ignacio Segura, Director General de DeAPlaneta Entertainment

De 12h a 13:30h

TAULA RODONA: Creadors de plataforma: reptes, perills i oportunitats
moderada per l’Albert Lloreta, realitzador i expert en cultura digital

Una de les característiques més rellevants de la indústria audiovisual digital és el paper protagonista que hi tenen els creadors. Tot gira al seu voltant: els formats, les comunitats, les plataformes… Parlarem amb tres creadors dels reptes, perills i oportunitats que aquest mercat els planteja: relacions laborals, usos lingüístics, drets, toxicitat, professionalització, relacions amb marques…  Posant especial èmfasi en la situació del mercat digital de creadors en català. Comptarem amb:

  • Berta Aroca, tiktoker i col·laboradora a varis mitjans
  • Paula Carreras, periodista i comunicadora cultural. Co-impulsora del podcast Gent de Merda a Radio Primavera Sound
  • Pol Mallafré, conegut a xarxes com a Mockudramas és director, muntador, guionista i actor.

PARTICIPANTS

Albert Lloreta

Albert Lloreta

Realitzador audiovisual, membre i fundador de la cooperativa audiovisual Bonobo Films. Treballa en els àmbits del documental social i cultura i el videoclip, així com en els àmbits del streaming i del videoblog, amb un interès especial per les qüestions inherents a la cultura digital i els reptes i debats que planteja.

Berta Aroca

Berta Aroca

19 anys, mataronina. Estudia economia a la UAB i a vegades imita professores a tiktok. Treballa a @adolescents_cat i cada matí surt al programa “El món a RAC1”

Ignacio Segura

Ignacio Segura

Amb una experiència de més de vint anys en el sector mitjana i de continguts, exerceix funcions de director general de DeAPlaneta Entertainment empresa europea líder en el sector de l’entreteniment (animació, cinema, sèries de ficció, esdeveniments, eSports i digital)

Janira Planes

Janira Planes

Periodista. Actualment dirigeix la comunicació a Wuolah, startup del sector EdTech. A més col·labora amb diversos mitjans en relació amb qüestions tecnològiques i la cultura d’internet. Escriu Truffle Season i es defineix com a optimista sobre el Zeitgeist actual.

Luis de Val

Luis de Val

CEO i fundador de YouPlanet. Va estudiar International Management a la Franklin University de Suïssa i Comunicació Internacional a la prestigiosa UCLA dels Estats Units.
Va treballar com a director de la divisió de cinema espanyol a Manga Films, i després va fundar Media Films. Ha produït pel·lícules com "FBI Frikis buscan incordiar", "Yo soy la Juani", "El truco del manco", guanyadora de tres premis Goya, "Héroes" o "Katmandú, un
espejo en el cielo". El 2015 va fundar You Planet, l‘agència referent a Espanya en màrqueting d’influencers.

Mariola Dinarès

Mariola Dinarès

Periodista,SMM i emprenedora digital. Actualment presenta i dirigeix el programa de tendències a les xarxes socials "Popap" a Catalunya Ràdio. Al seu primer llibre #FelicitatDigital explica el mètode per aconseguir la felicitat a l’entorn digital i al programa #MariolaMobile de Fibracat TV dona eines per treure partit al nostre mòbil. És premi #DonaTIC 2017 i cofundadora del primer portal de cites per internet en català QuedemOnline.cat

Núria Fonollà

Núria Fonollà

Productora executiva i directora de TOP GAMERS ACADEMY, el reality-talent de videojocs emès a Twitch, Youtube i Neox. Des de l’any 2000 forma part de l’equip de Gestmusic , on ha estat la directora de programes com Tu Cara Me Suena, Ahora Caigo o la Mejor Canción Janmás Cantada, entre d’altres.

Paula Carreras

Paula Carreras

Periodista i comunicadora cultural, interessada en l‘art, la llengua, el feminisme i la cultura pop. Com a periodista, ha treballat en mitjans com Catalunya Ràdio, RAC1, el 33 o 8tv. Ha impulsat, juntament amb la Clàudia Rius, la Rita Roig i l’Ofèlia Carbonell, el podcast Gent de Merda, a Radio Primavera Sound. També ha moderat debats, presentat actes i participat en col·loquis.

Pol Mallafré

Pol Mallafré

Conegut a les xarxes com a Mockudrames, ha treballat en els darrers anys per Playground, Mediapro, TV3, el Terrat, Gestmusic, Rac1, Netflix o la BBC com a director, muntador, guionista o actor segons el projecte. Tot això gràcies al seu bigoti i al seguit de vídeos còmics que va publicant a les seves pròpies xarxes on explora alguns codis de les noves narratives audiovisuals.

LA SETMANA DEL TALENT AUDIOVISUAL TÉ EL SUPORT DE:

© 2020 Clúster Audiovisual de Catalunya

Web desenvolupat per La Saladeta