Article publicat al butlletí Switch número 9 al febrer de 2023.

Sobreviuran els NFT al col.lapse de les criptomonedes?

Cada setmana ens trobem una nova crisi en el mercat de criptomonedes. Crack de la plataforma (exchange) FTX, desmantellament d’una xarxa que ha estafat 17.000 persones a Espanya, caiguda general de valor.

Sobreviuran els NFT?

Males notícies

  • Després del crack de FTX, al mercat de la plataforma Opensea les transaccions amb Ethereum i Solana, les principals criptomonedes en què es negocien els NFT, s’han reduït a la meitat amb Ethereum, i un 80% amb Solana. NFT News Today.
  • La caiguda de les criptomonedes arrossega els NFT. NFTnow.
  • Una mostra de la pèrdua de valor. El primer tuit de Jack Dorsey, fundador de Twitter, es va vendre fa un any i mig per 2,9 milions de dòlars, ara no passaria dels 300 dòlars. El País.

Però el mercat continua

  • La Warner ha posat en marxa una col·lecció d’El Senyor dels Anells. Per arribar al gran públic ha simplificat el procés de compra i els preus van de 30 a 100 dòlars. Cronista.
  • La copa del món de futbol de Qatar ha estat una explosió de NFT’s. Al món de l’esport no hi ha crisi. NFTnow.
  • Christie’s ha inaugurat una galeria 3.0. La primera col·lecció és de l’artista de divuit anys Diana Sinclair. The Objective.
NFT’s per a explicar històries

Còmics. Il·lustradors i creadors d’històries gràfiques estan explorant les possibilitats dels NFT per a ampliar les comunitats de seguidors i monetitzar les creacions.

Humor no fungible. L’humor està molt valorat dins de la comunitat NFT. Les propostes còmiques s’han mantingut durant els primers mesos de la crisi de les criptomonedes i han copat les llistes d’èxits de la plataforma OpenSea.