Setmana del Talent 2021

El Centre de Cultura de Contemporània de Barcelona a acollir el passat mes de desembre la setena edició de la Setmana del Talent Audiovisual, una iniciativa del Clúster Audiovisual de Catalunya amb l’objectiu de connectar el talent emergent de les universitats amb la indústria audiovisual catalana.

L’acte central de la Setmana del Talent va ser el Pitching Audiovisual (dijous 2 i divendres 3 de desembre), on més de 60 d’estudiants de 19 centres universitaris van presentar davant de representants d’empreses i professionals del sector 35 projectes: dotze en la categoria de ficció, sis en no-ficció, cinc en formats televisius, cinc més en noves finestres, i set en videojocs.

Sota el nom d’Economia digital creativa. Una indústria milionària, la jornada inaugural (30 de novembre) va abordar el canvi de paradigma que viu el sector audiovisual arrel del protagonisme que estan adquirint streamers i tiktokers. La sessió va arrencar amb la conferència Joc de contraris: mitjans, missatges i tempos, a càrrec de Janira Planes, experta en la cultura d’internet, la qual va ser succeïda per dues taules rodones.

La primera, sobre producció de continguts digitals, va ser moderada per la periodista Mariola Dinarès i va comptar amb la participació de Luis de Val, CEO i fundador de YouPlanet; Núria Fonollà, productora executiva i directora de Top Gammers Academy de Gestmusic; i Ignacio Segura, director general de DeAPlaneta Entertainment.

La segona taula, Creadors de plataforma: reptes, perills i oportunitats, va ser moderada pel periodista i expert en cultura digital Albert Lloreta i va comptar amb Berta Aroca, tiktoker i col·laboradora a diversos mitjans; Paula Carreras, periodista i coimpulsora del podcast Gent de Merda, i Pol Mallafré ‘Mockudrames’, director, muntador, guionista i actor.

En el programa de la Setmana també va destacar l’estudi de cas sobre Crims (dijous 2) amb part de l’equip responsable del multipremiat programa de true crime: Carles Porta, director, productor i guionista; Guille Cascante, productor executiu; Laura Tremoleda, directora executiva, i Santi Baró, realitzador; sota la moderació de Mariona Borrull.

La Setmana del Talent Audiovisual es va completar amb el mercat de nous professionals i diverses sessions de networking, entre les quals va destacar el Meet the Experts, en que quatre reconegudes directores especialitzades en diferents gèneres, Elena Martín, Tània Balló, Marta Pahissa i Sònia Sánchez, van compartir els secrets de la seva professió.