Article publicat al butlletí Switch número 9 al febrer de 2023.

Reaging automàtic de qualitat

El rejoveniment o envelliment (reaging) de personatges no és una tasca fàcil, o almenys no ho ha estat fins ara. Les tècniques habituals per automatitzar el procés presenten pèrdues d’identitat facial, mala resolució i resultats inestables en els fotogrames posteriors. El Laboratori de Recerca de Disney diu haver trobat la solució. Vídeo

El reaging, motiu de polèmica entre els professionals. The Guardian.

T’has cansat de ser qui ets? Canvia de cara en temps real

Xpression Camera és una aplicació d’intel·ligència artificial generativa en temps real pensada per a xats de vídeo i reunions virtuals. Permet als usuaris canviar de cara o deixar que els substitueixi un avatar en les reunions per Zoom o en transmissions de Twitch o Youtube. Vídeo.

Microsoft depura la síntesi de veu amb VALL-E

VALL-E és un nou sintetitzador de veu presentat per Microsoft, capaç, diuen, d’imitar una veu humana amb només tres segons de gravació. El model no només imita sinó que també identifica i replica la cadència i el to de la veu original. Aquí podeu provar la qualitat de les veus sintètiques de VALL-E.

MusicLM, la resposta de Google per a la generació de música

Google ha presentat MusicLM, un generador de música a partir d’indicacions de text. Music Radar.

T’has perdut amb tantes novetats?

Una bogeria. Cada setmana surten noves eines d’ intel·ligència artificial que amplien o substitueixen els processos creatius. T’has perdut? Nosaltres, també. Per no perdre’ns del tot fem servir la Futurepedia, un directori d’eines IA actualitzat diàriament.

També us pot ser útil aquesta classificació.