Article publicat al butlletí Switch número 5 al juny de 2022.

Què estan tramant les Big Tech

Google, ulleres amb traducció automàtica. A la conferència de desenvolupadors de Google del més passat, l’empresa va presentar uns prototips d’ulleres de realitat augmentada que incorporen traducció automàtica. Yahoo.

Amazon avança discretament cap a una nova categoria de productes. Així com Apple, Google, Microsoft i sobre tot Meta han apostat amb força per la AR/VR i el metavers, Amazon semblava al marge. Però, no. Segons algunes informacions està contractant un equip per establir una nova categoria de productes immersius vinculats a la llar intelligent. Què serà? Protocol.

Nvidia prova unes ulleres de VR tan lleugeres com les de sol. “Ulleres hologràfiques” és el nom que Nvidia dona a la tecnologia que li permetria produir vidres de realitat virtual de 2,5 mm de gruix i incorporar-les a ulleres tan lleugeres com unes de sol. De moment, encara al laboratori. Realite Virtuelle.

Meta, els creadors s’han enfadat. Meta va presentar el seu pla de monetització del metavers. Els creadors de contingut hauran de descomptar el 30% dels ingressos per a Oculus Store i després hauran de cedir el 25 % del que queda a Horizon Worlds. Això deixa els creadors amb poc més de la meitat dels ingressos del contingut abans d’impostos. S’han enfadat. Arstechnica.

Projecte Cambria és el nom de la linía d’alta gama de dispositius de realitat virtual que supera les prestacions de les Oculus Quest. Segons Meta, estan pensades per desplegar totes les possibilitats del metavers. Ull: No seran barates. S’ha filtrat que podrien costar uns 1.000 euros. Aquí en en podem veure una demo. Meta.

Primer llibre en espanyol sobre el metavers

Primer llibre en espanyol sobre el metavers. Oscar Peña de San Antonio, CTO de l’agència Wunderman Thompson a Espanya, explica com ha evolucionat la tecnologia i la societat per fer possible que avui parlem de metaversos. El llibre presenta nombrosos exemples de grans companyies que inverteixen grans quantitats de diners en aquest nou estadi d’Internet. Anaya Multimedia.

Metavers, una opció real d’inversió?

Morningstar, una de les empreses més importants del món d’anàlisi financer i gestió d’inversions, entrevista Jack Neele, gestor del Robeco Global Consumer Trends, sobre les oportunitats i rendibilitats de les inversions en el metavers. Morningstar.

Com la realitat augmentada pot (i no pot) ajudar a les marques

Incorporar realitat augmentada en la venda de productes i serveis millora els atractius pel client però la implementació té uns costos i uns temps que cal tenir en compte. Val la pena? En quines circumstàncies? Harvard Business Review.