Promovem la internacionalització de les empreses al Creativity Meets Clusters

Els membres del clúster Blit, Eurecat, Espronceda i Lowkeymoves van participar al Creativity Meets Clusters, un esdeveniment de matchmaking internacional en l’àmbit de les indústries creatives celebrat a Bari (Itàlia) entre els dies 28 i 29 de novembre. El Clúster Audiovisual de Catalunya, així com les quatre empreses sòcies, van ser convidades per Distretto Puglia Creativa, clúster col·laborador a la regió de la Puglia i organitzador de l’acte. En aquest hi van participar més de 100 empreses dels sectors audiovisual, tecnologia, videojocs, arts escèniques, música i disseny, acompanyades dels seus respectius clústers de referència provinents de 13 països: Albània, Bèlgica, Bulgària, Colòmbia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, Grècia, Hongria, Itàlia, Portugal, Sud-Àfrica i Espanya.

Cadascuna de les empreses participants va poder gaudir d’una vintena de reunions b2b amb l’objectiu d’explorar sinergies i noves oportunitats de negoci a nivell internacional. L’activitat s’emmarca en la línia estratègica del clúster per la internacionalització de les empreses audiovisuals catalanes, i incideix també en la dinamització a través de la col·laboració intersectorial amb d’altres indústries creatives. Eurecat, Blit, Lowkeymoves i Espronceda destaquen precisament per un ús transversal de les tecnologies digitals en aquest àmbit.

L’agenda d’activitats es va completar amb quatre taules rodones per a l’intercanvi de bones pràctiques en els àmbits de la internacionalització, la innovació, la transformació social i el talent.  En aquestes, es va constatar la necessitat de desenvolupar estratègies comunes davant reptes que afecten tot el sector, promovent la competitivitat de les empreses mitjançant la cooperació internacional. Creativity Meets Clusters ha estat doncs un punt de partida del que esperem esdevingui una xarxa de clústers internacional cada cop més extensa.

 

Blit és un estudi creatiu per a marques, esdeveniments, música i art, abastant des del disseny visual fins les experiències immersives.

Eurecat és un centre tecnològic R+D industrial, especialitzat en estratègies per a la innovació i el creixement econòmic de les indústries culturals i creatives.

Espronceda és un centre d’art i cultura que promou la residència i els programes d’investigació artística en el camps dels nous mitjans i la tecnologia, la ciència i l’art visual.

Lowkeymoves és una agència creativa i estudi d’innovació que treballa en la intersecció entre la música, la cultura, la tecnologia i les marques.