Pitching Internacional Talent Obert

El pasat dilluns dia 22 de març el Clúster Audiovisual de Catalunya va celebrar el primer Pitching Internacional Talent Obert en format híbrid, emès en streaming des de Barcelona i amb la participació de professionals i productores audiovisuals de Bèlgica, Canadà, Itàlia, Regne Unit i França. Entre elles destaquen algunes com Kinomada (Québec) o Alief Films (Regne Unit), responsables d’obres d’autor seleccionades a diversos festivals reconeguts a nivell mundial, com ara SXSW, el Festival de Málaga, el TIFF (Festival de Cinema Internacional de Toronto), o el Festival de Sitges. L’acte va ser moderat per David Matamoros, conegut productor guanyador de diversos Oscar i també mentor del programa.

Els projectes presentats provenen de 4 universitats diferents (La Salle, UAB, UPF i Blanquerna) i van competir prèviament en el Pitching Audiovisual Universitat-Indústria en les categories de ficció (dos d’imatge real i dos d’animació), no ficció i formats de televisió. Així doncs, els i les joves responsables dels projectes  Tripple Nipple, L’escut de Sherwood, 11, Identidad Digital, Ergasía, Part of You i Meet the Star els van exopsar davant aquest panell de productores audiovisuals internacionals. Els professionals participants van establir vincles amb projectes similars en els seus respectius països d’origen, i van coincidir en destacar l’altíssim nivell de les presentacions i el seu interès pel mercat internacional, tot donat lloc a una valoració global molt positiva.

Talent Obert és un programa de mentorització per a projectes participants del Pitching Audiovisual Universitat – Indústria amb especial potencial per als mercats nacional i internacional. Després d’un procés de formació per a la millora dels esmentats projectes, el programa conclou amb el Pitching Internacional, fins ara celebrat de forma presencial als platós de les corresponsalies internacionals a Brusel·les, que enguany assoleix una major projecció gràcies a les tecnologies digitals.