PACTE DEL TALENT

El Pacte del Talent és una iniciativa inclosa dins la línia estratègica de suport al talent emergent del Clúster Audiovisual.
Ofereix una primera experiència de professionalització a estudiants i recentment graduats/des en l’àmbit de l’audiovisual. Amb la tutorització de professionals del sector, es realitzen projectes audiovisuals en connexió amb projectes emergents d’arts en viu, per als quals el resultat esdevindrà una eina de promoció i visibilització dels seus treballs.
El projecte té precedents en la Taula de treball sobre indústria cultural amb representants de l’àmbit audiovisual i altres agents culturals rellevants de la ciutat de Barcelona. Es van identificar necessitats en comú entre les disciplines a l’hora d’oferir suport al talent i es van posar les bases per al desenvolupament del que després serà el Pacte del Talent.
En les 6 edicions del projecte s’ha comptat amb…

194

INTÈRPRETS I ALTRES COL·LABORADORS

56

CREATIUS ARTS EN VIU

43

PROJECTES REALITZATS

131

TALENTS AUDIOVISUALS

16

UNIVERSITATS IMPLICADES

COM FUNCIONA?

D’una banda es realitza una convocatòria pública mitjançant les universitats per a aconseguir la participació de joves en els darrers anys dels seus estudis o recentment graduats/des en comunicació audiovisual.
D’altra, escoles i entitats de reconegut prestigi en diferents disciplines de les arts en viu fan una curadoria de projectes artístics. Es compta amb treballs de final d’estudis d’alumnes de l’Institut del Teatre i el Taller de Músics, entre d’altres.
Es creen equips audiovisuals amb perfils heterogenis que treballen en la producció d’un projecte en un context de diàleg amb els equips artístics, sempre amb l’acompanyament de professionals reconeguts/des de la indústria audiovisual.

TROBA TOTS ELS VÍDEOS AL NOSTRE CANAL DE YOUTUBE