L’Observatori Switch és un projecte que observa les tendències per a un audiovisual en canvi. Identifica quines són les noves tecnologies digitals en acceleració i proposa una reflexió crítica sobre l’impacte que tindran sobre l’audiovisual.

Es va iniciar al novembre de 2021 amb un butlletí bimensual i s’amplia a l’abril de 2023 amb un repositori web dels articles més destacats i l’edició d’una revista digital oberta a tothom.

L’Informe Switch: L’audiovisual augmentat ofereix, exclusivament en català, una foto fixa de les principals tendències i impactes que intel.ligència artificial, immersivitat i blockchain estan tenint en el desenvolupament de la indústria audiovisual.

El gener de 2024 es publica, en el marc de la Fira ISE, AI behind the screen, una nova edició en anglès de la revista digital. És l’informe més complet realizat fins ara sobre l’impacte de la intel.ligència artificial en la indústria audiovisual. AI Behind the Screen analiza quin és l’estat actual i quines són les tendències dominants en la generació automatitzada de text, imatges, vídeo, àudio, música i analítica de dades.

El projecte compta amb l’edició i cura de continguts a càrrec de Collateral Bits.

En aquesta pàgina podreu consultar els informes L’audiovisual augmentat i AI behind the screen i el repositori d’articles i continguts que s’han publicat al butlletí Switch.

Descarrega AI behind the screen

Publicat al gener de 2024 a la Fira ISE

A Linkedin…

Consulta l’Informe Switch: L’audiovisual augmentat

Publicat a l’abril de 2023

Recupera l’acte de presentació de L’audiovisual augmentat

Celebrat el 25 d’abril de 2023 a l’Auditori del Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra

Consulta els continguts del butlletí Switch

Qui tem la IA?

Món NFT