Article publicat al butlletí Switch número 5 al juny de 2022.

Món NFT

  • Així es va subhastar l’NFT de la Casa Batlló. Christie’s de Nova York va subhastar l’NFT de la projecció de Refik Arnadol a la Casa Batlló. El va col·locar per 1,38 milions de dòlars. Així va ser el moment de la subhasta. Vídeo.
  • DeAPlaneta s’alia amb Metaguardians. L’aposta de DeAPlaneta pels NFT’s dona un pas més amb l’aliança amb Metaguardians, una comunitat de jocs amb uns 30.000 seguidors i amb presència a les principals plataformes de metavers i NFT. Panorama Audiovisual.
  • Lluitant contra les falsificacions. Opensea, la plataforma de venda de NFT’s més gran del món, diu que està implantant un nou sistema per detectar falsificacions. El frau ha crescut en paral·lel a l’èxit obtingut per aquest mercat. Els estafadors fan servir métodes cada cop més sofisticats. Engadget.
  • Màquines expenedores de NFT. L’empresa Neon ha instal·lat a Nova York la primera màquina expenedora de NFT’s. Cointelegraph.
  • Com interpretar la caiguda del mercat? La venda de NFT’s i la seva valoració al mercat han caigut en picat en les darreres setmanes. Ho confirma un estudi de l’empresa d’anàlisi de mercat NFT Non Fungible. Però no tots els NFT han perdut valor, segons The Wall Street Journal. La revista Time ja porta guanyats més 10 milions de dòlars des que s’hi va posar, el març de 2021.

Mamma Mia, quins hologrames, els d’ABBA!

Industrial Light and Magic de George Lucas, és l’empresa que ha produit els hologrames i els efectes d’ABBA Voyage, estrenat a Londres el 27 de maig. Darrera la producció dels avatars hiperrealistes creats per a l’espectacle hi ha una feina llarga i complexa que ha implicat quasi un miler d’artistes. Aquí podeu trobar una explicació detallada de la producció i el making of.

L’streaming vira cap a la publicitat

Les caigudes de la cotització de Netflix i la desaparició de CNN+ confirmen que el model de negoci de les subscripcions de pagament sense publicitat ha tocat sostre. La majoria de les plataformes viren cap a un model mixt. Axios.

La bombolla de Netflix no és tecnològica. Retina.