Miquel Rutllant, nou president del Clúster Audiovisual de Catalunya

Miquel Rutllant ha estat nomenat nou president del Clúster Audiovisual de Catalunya, després que l’assemblea de socis del passat dimarts 12 de desembre aprovés per unanimitat la proposta de la Junta Directiva i del president sortint, Jordi Mendieta.

Director general de Lavinia des del 2012, Miquel Rutllant és enginyer superior en telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya i MBA a IESE. Ha treballat en la indústria de les telecomunicacions i química i, des de fa 15 anys, ha tingut diversos càrrecs de responsabilitat a empreses del sector audiovisual com Director Comercial de TVC Multimèdia a la CCMA o Director Territorial d’enginyeria audiovisual VITELSA.

Rutllant havia ocupat la vicepresidència del Clúster fins a la data, i ha acceptat la presidència amb la intenció “de continuar en la línia marcada per l’anterior president: més activitats, més interacció entre els socis, més col·laboració amb altres sectors i mercats.”

En la seva presentació davant l’assemblea de socis, Rutllant va destacar, també, que en el seu mandat vol treballar per enfortir el vessant internacional del Clúster. “Hem de trobar fórmules perquè totes les empreses puguin internacionalitzar-se, també les petites i mitjanes empreses. El sector, ara més que mai, ho necessita.”

El president sortint, Jordi Mendieta, que va assumir la presidència el desembre del 2016, va impulsar una etapa de creixement del Clúster, que en un any ha crescut en nombre de socis, d’activitats programades i en el nombre de contactes amb entitats i institucions sectorials tant nacionals com internacionals. Jordi Mendieta passa a ser vocal de la Junta Directiva.

Segons dades oficials, la indústria audiovisual i multimèdia ingressa 1.662 milions d’euros: xifra que representa el 18% de l’audiovisual espanyol i el 16% del sector cultural català. Compta, a més, amb 2.235 empreses i 14.047 ocupats.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari