La Junta del Clúster s’amplia per integrar la diversitat del sector

L’assemblea del Clúster Audiovisual de Catalunya ha aprovat per unanimitat la nova Junta Directiva proposada per Jordi Mendieta.

“Aquesta Junta ha estat concebuda per consolidar el projecte que l’anterior president, Xavier Guitart, va iniciar amb molt d’encert, però també per adaptar-se a la diversitat d’empreses que en el darrer any s’han incorporat al Clúster.”, explicava Mendieta davant dels socis durant el llançament de la seva proposta.

Segons dades oficials, la indústria audiovisual i multimèdia factura 1.662 milions d’euros, compta amb 2.235 empreses i 14.047 ocupats. Quant el Clúster Audiovisual, compta amb vuitanta associats, els quals facturen 1.304 milions d’euros i tenen 6.287 treballadors.

El sector audiovisual ha viscut una gran expansió en entorns com el digital i el de les noves tecnologies, una realitat que el Clúster integra dins la nova Junta, incorporant a representants de grans, mitjanes i petites empreses, perfils generacionals diversos i projectes que van des de la producció, postproducció i distribució de continguts fins a les telecomunicacions, la publicitat, realitat virtual i les plataformes digitals.

Broadcaster, Cellnex Telecom, Createl, Diagonal Endemol Shine, Dream Team Concept, Lavinia, Minoria Absoluta, Ovide i Utopia Global continuaran a la Junta.

S’incorporen Benecé Produccions, Filmax i Veranda Televisió, més altres empreses de recent creació, com Visyon, especialitzada en realitat virtual o Filmin, plataforma de distribució online.

La nova Junta també comptarà amb Badalona Televisió, “amb la finalitat d’incloure el punt de vista de les televisions locals”, tal com ha afirmat Mendieta; el Parc d’Innovació Tecnològica i Empresarial Nèapolis de Vilanova ”que ens permetrà pensar formes de col·laboració amb la xarxa de parcs tecnològics i audiovisuals de Catalunya” o Metropolitana de Muntatges “que és dins l’àmbit publicitari, molt vinculat a l’audiovisual.”

Una altra de les novetats és la incorporació de Blanquerna de la Universitat Ramon Llull . Una iniciativa que coincideix amb la inclusió, com a sòcies acadèmiques del Clúster, de la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Pompeu Fabra (Upf) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Fins ara, la relació amb les entitats acadèmiques havia descansat en convenis de col·laboració. En incorporar-se al Clúster com a entitats associades, passen a formar part de la seva estructura, per la qual cosa s’enforteixen els lligams i es compleix amb un dels objectius del Clúster: connectar els agents de tot la cadena de valor de la indústria audiovisual.

El canvi en la governança del Clúster coincideix, també, amb la seva admissió al Catalonia Clusters d’ACCIÓ, un programa que dota els clúster d’instruments per consolidar-se, créixer i orientar-se internacionalment. Enguany, a més, el Secretariat Europeu d’Anàlisi de Clústers ha atorgat al Clúster l’European Cluster Management Excellence – Bronze Label, un certificat que confirma l’adequació del projecte als estàndards d’Europa.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari