La 44a edició de l’INPUT aterra a Barcelona

El Clúster Audiovisual de Catalunya organitza la 44a edició de l’INPUT juntament amb la Universitat Pompeu Fabra i amb el suport d’ICEC, l’Ajuntament de Barcelona, TV3 i TVE.

L’INPUT és una organització sense ànim de lucre formada per creadors i emissores de programes de televisió que organitza una conferència anual des de l’any 1978 per a discutir i desafiar els límits de la televisió pública. Aquest any se celebra a Barcelona del 9 al 13 de maig al Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra (carrer Roc Boronat 138) i acollirà a 59 televisions públiques de 28 països diferents per a veure i debatre sobre la televisió pública.

Es presenten un total de 85 programes, agrupats en 26 sessions temàtiques per a oferir respostes encoratjadores al repte que ens preocupa: com mantenim una televisió pública d’arreu del món rellevant per a l’audiència? Les projeccions aniran acompanyades de debats on els assistents de la conferència poden discutir amb els responsables dels programes seleccionats.

Entre aquests programes trobem set produccions catalanes i espanyoles de la mà de TV3, TVE i betevé. El programa “Per què volen els avions”, el capítol del fenomen televisiu “El crim de la Guàrdia Urbana” i el documental “La Gemma té un pla” de TV3; les sèries “Yrreal”, “Sequía” i la sèrie d’animació “Mironins” de TVE; i “Oh my goig!”, la sèrie sobre sexualitat de betevé.

Barcelona ja va acollir l’INPUT l’any 2004 al Fòrum de les Cultures i enguany repeteix candidatura. A més a més, des de 1994, la Universitat Pompeu Fabra recull l’Arxiu INPUT a la Biblioteca del Campus de la Comunicació i, des d’aquell mateix any, també s’organitza anualment el MINIPUT, una mostra dels millors programes que han passat aquell any per l’INPUT.