INPUT 2022 · BARCELONA

Del 9 al 13 de maig

Universitat Pompeu Fabra – Campus Poblenou

Carrer de Roc Boronat, 138 Barcelona

El Clúster Audiovisual de Catalunya és l’encarregat d’organitzar la nova edició de l’INPUT juntament amb la Universitat Pompeu Fabra i amb el suport d’ICEC, Ajuntament de Barcelona, TV3 i TVE.
Després de dos anys sense celebrar-se degut a la pandèmia, aquest 2022 recala a Barcelona on, durant quatre dies, s’espera la visita de centenars de professionals d’arreu del món que participaran de les conferències, debats i visionats de programes seleccionats per un comitè internacional.

QUÈ ÉS L’INPUT?

Acrònim d’International Public Television, l’INPUT és una conferència internacional anual que debat sobre els reptes i el futur de la televisió pública que es celebra des de l’any 1978. Cadascuna de les seves edicions recala en una ciutat del món diferent. Està impulsada per una organització sense ànim de lucre formada per creadors i emissores de televisió pública de prop de 50 països.
En cada trobada es presenten programes prèviament seleccionats per un comitè de coordinadors nacionals. Dits programes s’han emès a les televisions públiques dels països membres i són rellevants perquè indueixen a la reflexió pel seu plantejament innovador o experimental, perquè proposen un nou format televisiu, perquè utilitzen noves tecnologies o perquè han generat polèmica.
La programació d’enguany està disponible a la web de l’INPUT.

Acreditacions: es podran recollir a partir del dilluns 9 de maig a les 14h i fins les 20h al vestíbul de l’auditori del Campus de Poblenou.

Inauguració: Serà el dilluns 9 de maig a les 19:30h a la plaça Gutenberg del Campus de Poblenou.

Exclusiu per a acreditats a la conferència.

Altres activitats que s’organitzen:

Tour Audiovisual per Barcelona: Visita guiada de 2h per diferents localitzacions d’interès audiovisual de la ciutat de Barcelona. Començarà a la Plaça de Catalunya i acabarà al monument de Colom. Organitzada per CultRuta, empresa especialitzada en rutes i serveis culturals d’oci i turisme per a particulars, empreses i entitats.

Dimarts 10 maig, 19h. 22€ / persona.

Exclusiu per a acreditats a la conferència.

Midweek Party: La festa per excel·lència de l’INPUT, a mitja setmana i on els acreditats disposen d’un espai per gaudir d’un sopar amb música i bona companyia.

Dimecres 11 maig, 19:30h. 30€ /persona.

Restaurant Sal Mar, Passeig Marítim de la Barceloneta.

Exclusiu per a acreditats a la conferència.

Conferència Informar sobre una guerra: guerra a Ucraïna: sessió especial sobre el conflicte i el paper dels corresponsals de notícies de la televisió pública

Quan es va produir la invasió russa d’Ucraïna, mitjans de comunicació de tot el món van preparar plans de cobertura extraordinaris per a la primera guerra europea en dècades. Les televisions públiques han tingut un avantatge distintiu respecte als altres ja que durant molt de temps, han mantingut una xarxa de corresponsals de notícies en moltes parts del món, així com taules de debat internacionals amb una perspectiva de servei públic. Els corresponsals tenen un millor coneixement del país des del qual informen i tenen els recursos per anar més enllà de les notícies d’última hora, com l’anàlisi de les causes i el context del conflicte. Com es reflecteixen aquests fets en la cobertura de la guerra a Ucraïna? Quins són els reptes dels professionals de premsa? Ha sigut la seva cobertura immune a la desinformació i el sensacionalisme? Com s’aborda la comprovació dels fets, l’exactitud o la parcialitat política quan s’està en un soterrani sota amenaça? Quines imatges s’han de mostrar i com es decideix? A quines víctimes o testimonis cal dirigir-se i entrevistar? On es posa el límit?

Com a ponents comptarem amb Mykola Chernotytskyi (CEO de Suspilne, Televisió Pública Ucraïnesa), Manel Alías (corresponsal a Rússia, Síria i Ucraïna, Televisió de Catalunya), Raquel González (corresponsal a Ucraïna i Aràbia Saudita, Televisió Espanyola), Antti Kuronen (corresponsal a Ucraïna, Síria i Orient Mitjà, Yle Finlàndia), Matilde Kimer (corresponsal a Ucraïna, Rússia, Europa de l’Est i Àsia Central, DR Dinamarca) i Alex Shprintsen (productor de documentals, CBC Canadà). I com a moderador comptarem amb Sergi Vicente (director de Betevé, televisió pública de Barcelona, ex corresponsal a la Xina, Televisió de Catalunya).

Dijous 12 de maig, 19h

Auditori Campus Poblenou.

Sessió gratuïta oberta al públic no acreditat.

Arxiu INPUT: La Universitat Pompeu Fabra i el consell internacional de l’INPUT van crear el 1994 aquest arxiu amb la voluntat de recopilar tots els projectes seleccionats anualment pel congrés per a ser consultats. La col·lecció inclou més de 3.000 programes des de 1978 i és accessible a la videoteca de la Universitat. Pel congrés d’aquest any a Barcelona s’ha preparat una selecció de programes històrics que es podran veure al Campus de Poblenou.

Exclusiu per a acreditats a la conferència.

INPUT 2022 BARCELONA ESTÀ ORGANITZAT PER:
AMB EL SUPORT:
COL·LABORA: