Article publicat al butlletí Switch número 5 al juny de 2022.

DALL-E 2, salt de qualitat en la generació automàtica d’imatges

La nova versió de DALL·E, el sistema que l’any passat va impactar tothom al demostrar que es poden generar imatges a partir de textos, ha fet un salt de qualitat. DALL·E 2 és més fàcil d’usar, les imatges són de més qualitat i estarà obert al públic. Technology Review // OpenAI.

Amb DALL·E 2, s’obren un ventall de possibilitats, però no totes bones. The Guardian.

Qui ja ofereix al públic un sistema similar es Geniverse // El País. I també Google, amb el projecte Imagen.

La reconstrucció 3D a partir de fotografies guanya terreny

Phorhum és el nom d’una metodologia basada en xarxes neuronals que permet la reconstrucció fotorealista en 3D d’un cos humà a partir de fotografies.

  • Objectiu: aplicacions per a venda de roba online.
  • Altres possibilitats:  creació de models per animació. Phorhum.

Machine Learning, la pel.lícula

Voleu conèixer les possibilitats del Machine Learning? Us presentem un documental produït per la revista Wired que ho explica. És del 2019 però perfectament vigent.

Desxifrant el secret de l’èxit…

…de la música. El psicòleg de la Universitat de Stanford Justin Berg ha analitzat els patrons que conformen les cançons de més èxit entre més de 3 milions de peces produïdes entre 1959 i 2010. Ha utilitzat un algoritme de l’empresa EchoNest per medir les característiques sonores com la tonalitat, el tempo, la “ballabilitat”…

…de les sèries.  L’anàlisi predictiu de l’èxit d’una producció audiovisual semblava reservada a les grans corporacions. Una petita productora africana, TNC Africa, ha creat un sistema per predir l’audiència i refinar el càsting. La Vanguardia.

Llibre blanc de la IA aplicada a la indústria cultural catalana

El llibre analitza com la intel·ligència artificial pot donar resposta als reptes del sector cultural, exposa diversos casos il·lustratius i fa un seguit de recomanacions per impulsar la implantació de la IA en el sector. Descarregar.