El Clúster Audiovisual de Catalunya col.labora amb la fira i congrés més gran del món en el sector audiovisual i els sistemes integrats. Des de l’any 2019, quan es va decidir instal.lar-la a Barcelona, el clúster l’ha acompanyat en el seu aterratge a la ciutat i ha servit d’agent connector amb la indústria i les institucions catalanes.  També hi ha estat present de diverses maneres.

ISE 2023

Del 31 de gener al 3 de febrer

Fira Barcelona – Gran Via

ESTAND PROPI

Vam compartir estand amb l’Ajuntament de Barcelona (CS300 – pavelló 5), on hi vam organitzar diversos esdeveniments dins l’espai de l’Àgora.

ELS NOSTRES SOCIS

Socis del clúster van estar presents amb estands propis i també sota els paraigües dels estands del clúster i d’ACCIÓ.
Socis del clúster que van estar en el marc de l’estand del clúster (CS300): UNIVRSE.
Socis del clúster que van estar en el marc de l’estand d’ACCIÓ (CS400): Blit, Blackfish, Ebantic, Eurecat, Lavinia Services, NRD Multimedia.
Socis del clúster amb estand propi: Avixa (3Q400, 3R400), CCMA (6D400), d&b audiotechnik (7E150, Audio Demo Room E1), INFiLED (3R600, 6E350), Lang (3H600), SONO (6E700) i Watchity (2Q215).
Socis del clúster presents a l’IOT Solutions World Congress: Centre de Visió per Computador (estand 16 del Catalonia Pavilion).
D’altres empreses sòcies van presentar experiències i solucions audiovisuals úniques.

INSTITUCIONS

ACCIÓ va estar present al Catalonia Pavilion (CS400), on van actuar com a paraigües d’una vintena d’empreses catalanes amb l’objectiu de promocionar el sector audiovisual de Barcelona i Catalunya.
ICEC va estar present a l’estand Catalunya Media City (CS250) que va incloure una experiència immersiva on es va poder veure el futur hub audiovisual de Catalunya.
L’Ajuntament de Barcelona va estar present a l’estand compartit amb el Clúster Audiovisual (CS300). Va comptar amb una programació específica a l’espai Àgora i una instal·lació audiovisual immersiva. Van ser el paraigües de deu empreses punteres del sector, portades per Barcelona Activa.

CONFERÈNCIES

El clústerva organitzar un seguit de jornades i conferències en el marc de l’Àgora situat a l’estand que compartia amb l’Ajuntament de Barcelona. També va estar present amb propostes de reflexió i descobriment de projectes i exemples de bones pràctiques en un dels principals escenaris de la fira.
LA REVOLUCIÓN DE LOS PLATÓS DE PRODUCCIÓN VIRTUAL CON PANTALLAS LED
Dimarts 31 de gener, 11:20 h
Sala CC4.1
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en castellà

Els platós de producció virtual amb pantalles led estan cridats a revolucionar el món del cinema i l’audiovisual. El món de les localitzacions canviarà: des de qualsevol estudi podem estar a una platja de Carib, al mig del mar o en plena selva. Gràcies a motors gràfics com Unreal Engine, podem fins i tot recrear escenaris imaginaris i modificar-los a temps real. El cas més paradigmàtic és el de The Mandalorian, que va perfeccionar la producció virtual amb pantalles led i la va donar a conèixer a nivell mundial.

Però, com es treballen exactament els continguts per a aquest tipus de produccions? Quines són les tecnologies i les infraestructures necessàries? Es redueixen realment els costos? Com s’actualitzen els rols de direcció, adreça artística i actors?

Amb Alex Tomàs, Sales Manager Iberia de Infiled, Toni Mena CTO de FX Animation Barcelona 3D & Film School, Ruben Plaza, Solutions Specialist EMEA de disguise i Miquel García, responsable de postproducció de Gestmusic (Banijay Iberia).

Modera Javier Salinas, Responsable de la Unidad de Innovación y Producción Audiovisual de la Universidad CEU San Pablo.

LUX MACHINA & VIRTUAL PRODUCTION: WHAT’S BEHIND HOUSE OF THE DRAGON, THE MANDALORIAN OR BULLET TRAIN?
Dimarts 31 de gener, 16:00 h
Sala CC4.1
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en anglès

En aquesta sessió, el Clúster va portar a Lux Machina, empresa amb seu a Califòrnia, que ens va explicar l’evolució i el funcionament de la producció virtual, camp en el que són pioners, a través de casos pràctics com ara els de House of the Dragon, The Mandalorian o Bullet Train. Així doncs, vam explorar l’ampli espectre de tècniques i aplicacions sota el paraigües de la ICVFX (In-camera visual effects), les quals s’adapten a una àmplia varietat de pressupostos i resultats creatius. També vam poder conèixer els nous perfils professionals que neixen en aquest context, així com els seus rols i interaccions en el set.

Lux Machina porta més d’una dècada dedicant-se a la producció virtual. Després d’Oblivion (2013), Lux es va aliar amb ILM per dur a terme la primera temporada de The Mandalorian (2019). Recentment, ha dissenyat i gestionat la producció virtual de projectes com House of the Dragon (2022).

Amb David Gray, Managing Director de Lux Machina, pertanyent a NEP Group.

En col·laboració amb:

ENCUENTROS PROFESIONALES: FORO DE EMPRESAS DE SERVICES
Dimecres 1 de febrer, 12:00 h
Àgora de l’estand del Clúster (CS300)
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en castellà

Jornada de reflexió amb les empreses dedicades als serveis audiovisuals amb la voluntat de posar en valor aquest segment de l’audiovisual. Una sessió de treball on es van analitzar els principals reptes del sector i les possibles solucions. A més, es van crear sinergies i oportunitats entre les empreses.

Amb Sergi Maudet director general d’Ovide.

PLATAFORMES CATALANES OTT: ENTRETENIMENT, TV I INDÚSTRIES CREATIVES
Dijous 2 de febrer, 10:30 h
Estand de la CCMA (6D400 – pavelló 6)
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en català

Aquesta va ser la primera trobada amb les principals plataformes catalanes OTT. Amb l’objectiu de saber com veuen el futur del sector audiovisual de Catalunya i dels continguts en català en el nou escenari europeu en què les plataformes OTT es posicionen com un dels principals punts d’accés a l’entreteniment, la TV i els continguts de les indústries creatives. Quins reptes tenim com a indústria? Seria possible trobar una estratègia conjunta, en defensa del sector, la producció catalana i la llengua? Aquesta va ser una primera jornada de plataformes catalanes amb el sector, un moment de debat i networking.

Amb Rosa Romà, Presidenta del Consell de Govern de la CCMA; Marc Melillas, Conseller Delegat de La Xarxa Audiovisual Local; Juan Carlos Tous, CEO de Filmin; Valentí Oviedo, Director general en Fundació del Gran Teatre del Liceu; i Mireia Gubern, Cap de Continguts Digital de Fundació La Caixa. Va moderar Víctor Sala, Codirector y programador del Serielizados Fest.

TROBADES PROFESSIONALS: INNOVACIONS AUDIOVISUALS ALS CONCERTS
Dijous 2 de febrer, 13:00 h
Àgora de l’estand del Clúster (CS300)
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en català

Els concerts han tornat a primera fila després de la pandèmia incorporant innovacions d’última generació. Com ha canviat la posada en escena? Què vol l’espectador? Ha canviat l’experiència de l’usuari?

Vam generar un debat amb els assistents per treballar conjuntament els escenaris de futur d’aquest àmbit de l’audiovisual.

Amb Jordi Herreruela, president de la Fundació BcnMusicLab i director del Festival Cruïlla; Joel Mestre, country manager de NEP Group; i Joan Roset, CEO de Cymatic.

JÓVENES TALENTOS Y TECNOLOGÍA: PROYECTOS DE LA SEMANA DEL TALENTO
Divendres 3 de febrer, 10:30 h
Sala CC4.1
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en castellà

L’oferta formativa a l’àrea tecnològica, així com els perfils professionals demanats pel sector, són cada cop més extensos. En aquesta sessió es van presentar 4 projectes de creació pròpia procedents del Pitching Audiovisual Universitat-Indústria de la Setmana del Talent 2022, organitzat anualment pel Clúster Audiovisual de Catalunya. Es van presentar IMPACTO (instal·lació interactiva) de Gerard Valls, PIXEL SOUND (aplicació) de Thalia Escribano, REMOTE (realitat virtual) de David Mallén i RUNES (Podcast) de Guillem Perramon. Els va acompanyar el jurat format per Vanesa Alarcón, Mònica Andreu i David Villareal.

TROBADES PROFESSIONALS: TURISME I AUDIOVISUAL
Divendres 3 de febrer, 12:00 h
Àgora de l’estand del Clúster
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en català

La relació entre el sector audiovisual i el sector turístic no para d’enfortir-se. Quines oportunitats ofereix la relació entre les dues indústries? Vam poder conèixer dos exemples innovadors del binomi turisme i audiovisual.

Es va presentar el projecte Terres que aplega el Terres Travel Festival i el Terres CHECK-IN. Per una banda, el Terres Travel Festival – Films & Creativity que reuneix les produccions que promouen la descoberta d’entorns naturals i  desenvolupament sostenible. Per altra banda, el Terres CHECK-IN International Hospitality Film Awards celebra la competició del Terres Festival relativa als serveis turístics.

També es va presentar Lavinia Services, que va explicar el seu projecte d’oficines d’informació turístiques immersives que pretenen ser un punt de contacte amb el visitant amb una important component emocional. A la vegada li permet obtenir tota la informació detallada. És una barreja de tecnlogies que vol aportar immersivitat i autogestió.

Amb Ignasi Marcet, director de Exhibit a Lavinia Services; i Santi Valldepérez, CEO de Terres Landscape and Travel Communication.

INTERNATIONAL AV CLUSTERS DAY

El dijous 2 de febrer durant tota la jornada, vam organitzar l’International AV Clusters Day. En aquesta edició, vam reunir a clústers de tota Europa en una programació que combinava espais de treball i networking amb conferències.
Va destacar la sessió “Conversation with David Gray of Lux Machina (NEP Group)“, oberta també als socis del clúster, on vam oferir la possibilitat d’escoltar d’aprop a David Gray, director de Lux Machina, i Joel Mestre, country manager de Nep Group, que van parlar de la seva experiència en producció amb platós virtuals en les seves produccions.

RUTA EXCLUSIVA PER A SOCIS

El socis i sòcies del Clúster van poder gaudir d’una ruta privada personalizada on van visitar estands, instal.lacions i experiències audiovisuals amb aplicacions al nostre sector d’empreses locals i de caràcter internacional.

 ISE OPEN INNOVATION CHALLENGE

Vam participar en aquest Matchmaking Event organitzat per ACCIÓ i Enterprise Europe Network. Es tracta d’un esdeveniment de reunions internacionals B2B on
8 corporacions busquen noves tecnologies/proveïdors de solucions. La CCMA van ser els socis del clúster participants en aquesta edició.

EDICIONS ANTERIORS

ISE 2022

El Clúster va organitzar 8 conferències als principals escenaris i a l’espai Àgora de l’estand del Clúster, compartit amb l’Ajuntament de Barcelona. 16 empreses sòcies van estar presents en estands propis, a l’estand d’ACCIÓ i a l’estand del Clúster. Vam participar a l’ISE Open Innovation Challenge.

Recupera el resum i les conferències de l’ISE 2022 al nostre canal de Youtube