El Clúster Audiovisual de Catalunya col.labora amb la fira i congrés més gran del món en el sector audiovisual i els sistemes integrats. Des de l’any 2019, quan es va decidir instal.lar-la a Barcelona, el clúster l’ha acompanyat en el seu aterratge a la ciutat i ha servit d’agent connector amb la indústria i les institucions catalanes.  També hi ha estat present de diverses maneres.

ISE 2022

Del 10 al 13 de maig

Fira Barcelona – Gran Via

ESTAND PROPI

En l’edició de 2022 es va compartir estand amb l’Ajuntament de Barcelona (4A350 – vincle entre els pavellons 4, 5, 6 i 7) i es van organitzar diversos esdeveniments dins l’espai de l’Àgora.

CONFERÈNCIES

El clúster va organitzar un seguit de jornades i conferències en el marc de l’Àgora situat a l’estand que es va compartir amb l’Ajuntament de Barcelona. També va estar present amb propostes de reflexió i descobriment de projectes i exemples de bones pràctiques en els diversos escenaris de la fira i en l’AV Experience Zone.
IMMERSIVE SHOWS
Dimarts 10 de maig, 15:00h
The Dome (Pavelló 5)
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en anglès

Aquesta sessió va tenir com a objectiu mostrar els espectacles i esdeveniments immersius més espectaculars d’arreu del món i presentar les tecnologies que els fan possibles, com ara VR, AR, platós virtuals i mapping 3D. En aquesta taula rodona, cinc empreses internacionals que treballen en aquest àmbit van explicar com aquestes tecnologies creen experiències úniques i interactives que prevaldran en la memòria dels seus públics durant molt de temps. Amb Aleix Fernandez (Onionlab), Joel Mestre (NEP), Ignasi Marcet (Lavinia), Elena Ortega (Sono) i Jordi Sellas (IDEAL Barcelona). Moderat per Pipo Serrano (periodista).

METAVERSO, LA NUEVA ECONOMÍA VIRTUAL
Dimecres 11 de maig, 10:30h
AV Experience Zone (Pavelló 5)
Accés lliure per als acreditats a la fira fent inscripció prèvia
Sessió en castellà

El Metavers està en boca de tots però… què és realment, què necessitem per a construir-lo i com pot explotar en els propers anys? Vàrem analitzar l’actual estat de desenvolupament del Metavers, tant a nivell tecnològic com en la creació de nous models de negoci vinculats als continguts. Per a fer-ho, es va comptar amb l’expert en innovació tecnològica Óscar Peña com a keynote speaker i moderador amb una taula rodona integrada per Patricia M. Val (Futura Space), Xavi Conesa (Ready Venture One), Ignacio Segura (DeAPlaneta), Raül Cruz (Visyon) i Carles Gómara (expert en tecnologia).

BARCELONA: CAPITAL INTERNACIONAL DEL SECTOR MICE
Dimarts 10 de maig, 17:00h
Àgora (Estand clúster 4A350 – vincle entre els pavellons 4, 5, 6 i 7)
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en castellà

Viatges d’incentius, fires, congressos i convencions reben una quarta part dels turistes del món, que viatja per motius professionals. Són prop de 300 milions de persones a les que s’ha d’atreure amb una proposta de negoci. L’audiovisual proporciona la millor eina per fer-ho amb missatges ràpids i certers. Es va entrar en aquest sector en plena expansió i de gran futur, del qual Barcelona és capital mundial, coneixent algunes de les solucions tecnològiques i casos d’ús més impactants de casa nostra. Amb Joan Còdol (Focus), Roger Grau (Ditec) i Pere Albiñana (APAC). Modera Christoph Tessmar (Managing Director del Barcelona Convention Bureau).

LED DISPLAYS FOR EVENTS: MANUFACTURING, SUSTAINABILITY & APPLICATIONS
Dijous 12 de maig, 10:30h
Àgora (Estand clúster 4A350 – vincle entre els pavellons 4, 5, 6 i 7)
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en anglès

Les pantalles led viuen una etapa daurada. I és que cada cop tenen més aplicacions en els negocis de l’entreteniment i la publicitat, des del suport audiovisual en grans esdeveniments fins al seu ús en platós virtuals. Vàrem parlar amb empreses que lideren el seu procés de fabricació, amb especial èmfasi en els criteris de sostenibilitat, així com amb aquells clients finals que les consideren una peça imprescindible per a les seves produccions. Amb Alex Tomàs (Infiled), Marlo Rossbach (Lang) i Paco Hernandez Llodra (TV3). Modera Noemí Cuní (periodista).

PERFORMING ARTS & TECH
Dijous 12 de maig, 16:00h
Àgora (Estand clúster 4A350 – vincle entre els pavellons 4, 5, 6 i 7)
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en anglès

Les arts en viu són una expressió artística en creixent hibridació amb l’audiovisual, que esdevé un recurs creatiu cada cop més sofisticat i amb més possibilitats narratives. També han modelat un nou paradigma de pensament que travessa l’acte creatiu i que es concreta en exemples com els que vàrem veure en aquesta xerrada i que van presentar dispositius escènics amb base tecnològica, així com projectes que busquen noves formes d’interacció amb l’art. Amb Fran Iglesias (Fundació Èpica de La Fura dels Baus) i Alejandro Martín (Espronceda, Institute of Art & Culture).

INNOVACIÓ I TECNOLOGIA AUDIOVISUAL: CASOS D’ÈXIT
Divendres 13 de maig, 12:30h
Àgora (Estand clúster 4A350 – vincle entre els pavellons 4, 5, 6 i 7)
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en català

En aquesta sessió es van presentar tres casos de projectes d’èxit en els que la innovació en tecnologia audiovisual ha estat un element disruptiu i de transformació, tot obrint noves vies de comunicació en les esferes digitals i analògica i recolzant la feina dels professionals creatius. Així doncs, es van veure exemples d’intel.ligència artificial, big data i tecnologies interactives, entre d’altres, per maximitzar l’impacte dels continguts. Amb David Villarreal (Bah!Studios), Albert Rodés (StreamPack) i Bernat Lozano (Flopwork). Modera Mònica Lablanca (periodista).

JÓVENES TALENTOS Y TECNOLOGÍA: PROYETOS DEL PITCHING AV UNIVERSIDAD-INDUSTRIA
Divendres 13 de maig, 10:30h
AV Experience Zone (Pavelló 5)
Accés lliure amb inscripció prèvia
Sessió en castellà

L’oferta formativa en l’àrea tecnològica, així com els perfils professionals demandats pel sector, són cada vegada més amplis. En aquesta sessió, els majors talents creatius i tecnològics procedents de les universitats, i amb pas previ pel Pitching Audiovisual Universidad-Industria organitzat anualment pel Clúster Audiovisual de Catalunya, van presentar aquells projectes propis amb major potencial per al mercat, des d’aplicacions interactives a la creació d’hologrames.

INTERNATIONAL AV CLUSTERS FORUM: GOOD PRACTICES
Dijous 12 de maig, 12:00h
Àgora (Estand clúster 4A350 – vincle entre els pavellons 4, 5, 6 i 7)
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en anglès

Els clústers audiovisuals exerceixen una funció aglutinadora d’aquesta indústria molt valuosa en els seus respectius territoris, on cada cop hi tenen més presència la tecnologia i els sistemes integrats, Aquesta sessió pretenia ser un primer pas en la creació d’una xarxa internacional de clústers audiovisuals, agents i entitats que treballen per convertir l’audiovisual en un motor d’innovació a nivell mundial. A través de la mostra de casos de bones pràctiques per part de diversos clústers audiovisuals, es va generar un diàleg al voltant de les darreres tendències del panorama audiovisual global amb l’objectiu de compartir coneixements i crear noves formes de cooperació per afrontar els reptes comuns. Amb Joan Martí (ACCIÓ), Valérie Daigneault (Bureau du Cinéma et de la Télévision du Québec), Melánie Fournier (Pôle Action Média), Gavin Johnson (Clwstwr) i Eduard Gil (Clúster Audiovisual de Catalunya).

ELS NOSTRES SOCIS

Socis del clúster van estar presents amb estands propis i també sota els paraigües dels estands del clúster i d’ACCIÓ.
Socis del clúster que van estar en el marc de l’estand del clúster (4A350): Blackfish. Socis del clúster que van estar en el marc de l’estand d’ACCIÓ (4A150): NRD, BAU, Ebantic, Eurecat, Lavinia, Motilde, Octocamvision, Sono, TVUP Media, Watchity i Windowsight. Socis del clúster amb stand propi: Avixa (5U505), Infiled (3B400), Lang (3H600), Onionlab (4A100).
A més, els nostres socis i de manera exclusiva, van poder seguir una ruta privada i per a un grup reduït on es va entrar en contacte amb socis i altres empreses i projectes destacats.

ISE INNOVATION CHALLENGE

Vàrem participar en aquest Matchmaking Event organitzat per ACCIÓ i Entreprise Europe Network. Es tracta d’un esdeveniment de reunions internacionals B2B on 8 corporacions busquen noves tecnologies/proveïdors de solucions. Cellnex, Filmin i la CCMA són els socis del clúster que van participar d’entre aquestes 8 empreses.

RECUPERA LES CONFERÈNCIES DE L’AV EXPERIENCE ZONE