Article publicat al butlletí Switch número 6 al juliol de 2022.

Calladita, el primer llargmetratge europeu finançat amb NFTs

Calladita, una producció del director català Miguel Faus, es presenta com la primera pel·lícula europea finançada totalment amb NFT. De moment ha recaptat 600.000 euros i té previst començar el rodatge al setembre. Calladita.

  • Una de les assessores del projecte és Julie Pacino que va finançar per aquesta via la seva pel.lícula I Live Here Now. Ho explica El País.

Disney aposta per Web3

Disney està apostant fort per Web3 i metavers i ha triat Polygon al seu programa d’acceleració 2022, entre altres empreses vinculades a NFT i IA. Aquest any, Disney Acceleratorestà enfocat a construir el futur de les experiències immersives. D’aquí la seva especialització en realitat augmentada, NFT i intel·ligència artificial.

Televisions i distribuidores comencen a acceptar criptomonedes

Empreses de televisió i distribució de contingut audiovisual com Sling TV, Replay, Script TV i Zebedee estan començant a acceptar pagaments amb criptomonedes.

La raó? “Es formalitzen contractes intel·ligents que generen pagaments en temps real cada cop que es veu un vídeo”, diu el CEO de Replay, Krish Arvapally. “Per a les emissores de televisió i els proveïdors de contingut, això elimina el temps dedicat a rastrejar i administrar aquests pagaments”. TV Technology.

Li roben els NFT i perd els drets de la sèrie que anava a produir

Al actor i productor Seth Green li han robat els NFT dels famosos micos avorrits de la col·lecció Bored Ape Yacht Club i ha perdut els drets de la sèrie d’animació que havien de protagonitzar els micos. Buzzfeed.

Nova York obra la primera gal.leria d’art dedicada als NFT

Web3 NYC Gallery, la primera gal·leria física del món on artistes i propietaris de NFT poden exhibir les seves peces, ha obert les portes a Nova York. La gal.leria compta amb diversos espais amb marcs de mides diverses on s’exposen els NFT. Cada marc és una pantalla que els artistes i propietaris poden gestionar de forma remota. Observatorio Blockchain.