Final Cut vs Premiere. Tendències en la postproducció
Els canvis que s’apliquen en dos dels principals editors de vídeo (Final Cut i Adobe Premiere), més les últimes innovacions en els sistemes d’emmagatzemament, constitueixen, en conjunt, un mirall de les tendències que afecten l’àmbit de la postproducció a nivell internacional: les noves formes de col·laboració, els ritmes de treball, l’organització dels equips i les noves exigències tècniques.
Per això, el Clúster ha organitzat, per primera vegada, a la seu d’SGAE, una sessió tècnica de postproducció: “Final Cut vs. Premiere. Els nous fluxos de treball professional amb sistema col·laboratiu d’emmagatzematge de dades”, juntament amb l’empresa associada Microgestió, especialitzada en serveis d’implementació de nova tecnologia i formació.
Iñaki Sanz i Ignacio Lirio han obert la sessió. Dos especialistes que han presentat aquelles novetats de Final Cut Pro X i Adobe Premiere que responen millor a les noves exigències del sector de la postproducció. Un sector que, d’una banda, demanda una major rapidesa i agilitat en l’edició de vídeo, davant la creixent acceleració dels ritmes de treball. En aquest sentit, ambdós programes incorporen solucions més ràpides d’aplicació d’efectes, de previsualització de les imatges, una interfície més intuïtiva i simplificada i unes eines més desenvolupades per a l’organització de la informació, entre d’altres.
Un sector que, a més, li cal adaptar-se als canvis en la gestió d’uns arxius d’imatge cada cop més grans i pesants, davant la qual cosa els dos editors reforcen els “proxy”, que faciliten el treball amb imatges d’alta qualitat mitjançant un intermediari més lleuger, i noves estratègies d’emmagatzemament.
Un sector que també ha de comptar amb eines que facilitin el treball col·laboratiu simultani, ben sincronitzat i a distància, donada la seva naturalesa cada cop més mòbil, global i interconnectada. En aquest sentit, Ignacio Lirio ha destacat el sistema “creative cloud” d’Adobe, que permet el treball en equip via núvol, mentre que Iñaki Sanz ha exposat els avantatges, pel que fa a la rapidesa en el flux de dades, que es deriven del que fet que el “software” del Final Cut extregui els recursos directament del sistema operatiu.
Finalment, Jordi Sabiol, de SM Data, empresa especialitzada en xarxes d’emmagatzemament, ha tancat la sessió amb una explicació detallada dels sistemes que ofereix, els quals també tendeixen a adaptar-se a un entorn cada vegada més col·laboratiu, així com a la personalització dels “hardware” en funció dels continguts.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!