Eurecat formarà part de l’EIT Culture & Creativity

Un projecte participat pel centre tecnològic soci del clúster Eurecat, ha estat seleccionat per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) per impulsar la competitivitat de les indústries culturals i creatives a Europa.

Es tracta del consorci ICE (Innovation by Creative Economy), coordinat per l’organisme de recerca alemany Fraunhofer i format per 50 organitzacions d’arreu d’Europa, entre les quals es troba també el Clúster Audiovisual de Catalunya en qualitat d’entitat associada. La proposta presentada ha estat dissenyada per desbloquejar el valor latent dels sectors i les indústries culturals i creatives per convertir-se en un dinamitzador per a la transformació verda, digital i social d’Europa. Es desenvoluparà mitjançant la societat sense ànim de lucre EIT Culture & Creativity que començarà a funcionar el 2024 amb el finançament de fons públics per un període de 7 anys i que es localitzarà en 6 oficines diferents arreu d’Europa, una d’elles a Barcelona.

Per a la seva participació en el desenvolupament de la proposta, Eurecat ha comptat amb el suport d’ACCIÓ i de l’ICEC, i liderarà una d’aquestes 6 oficines, anomenades Co-Location Centers, que funcionarà com a hub per a tots els agents rellevants de la indústria de la creativitat i la cultura amb un gran impacte per al desenvolupament empresarial en el territori.