CONEIX EL

CLÚSTER

El Clúster Audiovisual de Catalunya integra les principals empreses i institucions, de dimensions diverses, que abasten tota la xarxa de valor del sector audiovisual, actuant com a columna vertebral de la indústria audiovisual catalana.

Hola

Membres de tota la xarxa de valor

El nostre Clúster està format per empreses i institucions de tots els segments de la cadena de valor

Cal considerar l’audiovisual com un macro sector (l’audició i la visió simultànies) que abasta molts segments de negoci diferents. Actualment, l’ús de veu i imatges es pot trobar, per tant, en molts sectors econòmics que no són exclusivament audiovisuals, com ara l’educació, la salut, la domòtica, etc.

El Clúster Audiovisual de Catalunya és una xarxa de valor que integra dos segments de negoci principals: Entertainment & Media per una banda, i Comunicació, Publicitat i Esdeveniments per l’altra. Dins d’aquests s’inclouen una llarga llista de negocis en els àmbits de la producció, la postproducció, platós i parcs audiovisuals i tecnològics, distribució i exhibició (també plataformes VOD i festivals), serveis a la producción, televisió i ràdio i podcast, experiències immersives (VR, AR, XR i hologrames), videojoc, esdeveniments i sistemes integrats, tecnologia, i formació. Tots ells conformen una xarxa de valor interconnectada.

La indústria audiovisual a Catalunya

26.651

PERSONES OCUPADES

1.102

D’EMPRESES
(amb una facturació
superior a 500.000€)

6.702M

FACTURACIÓ TOTAL

Visió de futur

Actuar com a element vertebrador, dinamitzador i decisiu per situar la indústria audiovisual en el centre de l’estratègia econòmica i cultural del país.

El Clúster com a model

Catalunya és un cas paradigmàtic a nivell europeu per l’alta presència dels clústers en el seu teixit industrial. Actualment n’existeixen una trentena, que treballen per millorar les condicions de l’entorn competitiu de les empreses.

Formem part del programa Catalonia Clústers i estem certificats amb el segell de bronze a l’excel·lència per l’European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA).

Un clúster és un grup d’empreses i institucions de suport concentrades en un territori que competeixen en un mateix negoci i que comparteixen característiques comunes i complementàries.

Junta Directiva

L’òrgan de govern del Clúster Audiovisual de Catalunya és l’assemblea de socis, que es reuneix de forma ordinària dos cops l’any. D’ella en depèn la Junta Directiva, que es reuneix ordinàriament cada dos mesos.

JUNTA

PRESIDENT

PRESIDENT

Miquel Rutllant

Lavinia

TRESORER

TRESORER

Ignasi Comillas

Veranda TV

VICEPRESIDENTS
Noemí Cuní

Grup Broadcaster

Xavier Conesa

Visyon

Jaume Pujol

Cellnex Telecom

Santi Aragonès

Wallvideo

VOCALS
Xavier Atance

Benecé

Jaume Banacolocha

Diagonal - Endemol Shine

Mònica Lablanca

Cugat Mèdia

Paco Escribano

Minoria Absoluta

Ramon Arteman

Metropolitana

Sergi Ovide

Ovide

Jordi Mendieta

Knock Brand Design

Joan Carles Lluch

Neàpolis

Jordi Roigé

Utopia Global

Joan Carles Tous

Filmin

Josep Maria Viñeta

Badalona Comunicació

Maria Forga

Universitat de Vic

Patricia M. Val.

Futura Space

EQUIP

Eduard Gil

Clúster Manager
[email protected]
(+34) 616 66 35 67

Ester Villacampa

Project Manager
[email protected]

Sílvia González

Project Manager
[email protected]