Els clústers catalans s’uneixen per donar suport a les empreses contra els efectes del COVID-19

Els clústers catalans impulsen la competitivitat, la internacionalització i la innovació entre 2.300 empreses. Ara s’han unit i han creat una plataforma per compartir informació i oferir serveis transversals que permetin abordar els efectes de la crisi del COVID-19 entre els seus associats.

En aquest sentit, les properes setmanes també realitzaran seminaris online sobre teletreball, finançament, aspectes legals i normatius i competitivitat empresarial.

Els clústers són organitzacions sense ànim de lucre que agrupen empreses i entitats que operen sobre un mateix sector o segment de mercat, i que col·laboren entre elles per aconseguir més i millors oportunitats de negoci. Ara, els clústers també s’han unit entre ells per ajudar de forma transversal les empreses a superar aquests moments d’incertesa i d’aturada de l’activitat. Ho faran mitjançant la creació d’una plataforma online en què podran compartir consultes, dubtes, inquietuds i tots els recursos que puguin ser d’interès per a les organitzacions. A més, es vol estimular el sentiment de comunitat i de cooperació entre les empreses com a fórmula per assolir objectius compartits.

Tanmateix, els clústers han impulsat un programa a distància de formació per a les empreses. Es tracta de webinars o seminaris online en què diferents experts abordaran els principals temes que preocupen el teixit empresarial. Aquest programa s’inicia amb diversos seminaris que posteriorment tindran continuïtat amb noves propostes adreçades a la transferència d’informació sobre aspectes rellevants per a la gestió empresarial en el marc de la situació derivada de l’epidèmia del COVID-19.

Els webinars seran els següents:

Com tramitar mesures laborals
Dimecres 25 de març, 10h
Amb Cristina Alcaraz, advocada laboralista a Laboralis
Inscripcions

Com treballar en remot correctament

Dijous 26 de març, 10h
Amb Àlex Rodríguez Bacardit, fundador i CEO de Marsbased i d’Startup Grind Barcelona
Inscripcions

Finançament públic i privat, ajudes i liquiditat en les empreses
Dilluns 30 de març, 9:30h
Amb Oriol Sans, director de la unitat de finançament d’ACCIÓ; Argelia Garcia, CEO de ToGrowfy; i Judith Porredon, Associada sènior de Tax, Global Investment and Innovation Incentives de Deloitte
Inscripcions

Competir, inclús sent petits, en temps d’Amazon
Dimecres 1 d’abril, 10h
Amb Roger Agustín, CEO i co-fundador de Prenomics
Inscripcions

Aspectes legals i normatius per fer front al coronavirus

Divendres 3 d’abril, 10h
Amb Guillem Hors, partner a JMAE
Inscripcions

Webinars exclusius per a socis dels clústers catalans.

Sobre els clústers: Actualment 2.300 empreses i agents de l’entorn formen part de 30 clústers a Catalunya, que representen el 30% del PIB de l’economia (74.000 milions d’euros de facturació agregada). Les organitzacions associades als clústers generen més de 300.000 llocs de treball. Segons dades fetes públiques per ACCIÓ, el 76% de les empreses membres de clústers asseguren que formar part d’aquestes organitzacions les fa més competitives, mentre que el 91% inverteix en R+D i innovació.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari