Contingut publicat al butlletí Switch número 6 al juliol de 2022.

El Telediario de la 1 s’endinsa en el metavers

Durant 15 minuts, el Telediario de La 1 del 22 de juny es va endinsar en el metavers. El presentador es va posar unes ulleres i, juntament amb el seu avatar, va conduir una sèrie de reportatges, amb entrevistes en directe incloses. Aquí podeu veure el reportatge sencer.

Altres mitjans han fet experiències semblants. A finals de desembre, el Finantial Timesentrevistava així Nick Clegg, ex vice primer ministre britànic i actual directiu de Meta.

També Eurosport disposa de l’Eurosport Cube on fa entrevistes a esportistes utilitzant hologrames com aquesta amb Novak Djokovic.

El cinema VR té una sala permanent…a Torino

CineVR és la primera sala de cinema permanent a Itàlia completament dedicada a la realitat virtual que programa cada dia pel·lícules concebudes i realitzades amb aquesta tècnica. Està ubicada al Museu Nacional del Cinema i compta amb la col·laboració de la RAI. CineVR.

Zoom incorpora espais virtuals de treball

Encara en fase beta, Zoom ja incorpora les funcionalitats de la companyia independent Welo que permeten crear espais virtuals semblants als físics i mantenir diverses sales de treball. Technonews.

Zuckerberg explica com seran les ulleres del futur

El mateix CEO de Meta explica como seran les ulleres que estan dissenyant i quins nous avenços tecnològics incorporen. Vídeo.