El Pacte del Territori pren forma per unificar i enfortir l’audiovisual català

Aquest matí, diversos representants d’empreses i parcs audiovisuals situats a diferents punts del territori català s’han reunit a Barcelona a fi de traçar les primeres passes del projecte Pacte del Territori impulsat pel Clúster Audiovisual de Catalunya.

El Pacte del Territori sorgeix de la manifestació reiterada per part d’equipaments audiovisuals i tecnològics dispersats pel territori de la necessitat de fer coneixença i mantenir contacte amb altres organismes amb l’objectiu d’establir sinergies i estudiar possibles col·laboracions. Com a resposta, el Clúster Audiovisual de Catalunya ha impulsat la creació d’una estratègia comuna que possibiliti activitats de promoció a escala internacional, l’intercanvi d’experiències i coneixements entre les empreses participants, i el desenvolupament de projectes i captació de fons d’òrgans europeus, entre altres.

A la trobada hi han assistit representants de Neàpolis (Vilanova i la Geltrú), Roca Umbert (Granollers), Parc Audiovisual de Catalunya (Terrassa), Torre Barrina (L’Hospitalet de Llobregat) i Citilab (Cornellà). Aquestes empreses veuen en el Pacte del Territori un motor per dinamitzar els seus espais a més de l’oportunitat de vehicular, sota un mateix paraigües, peticions a l’administració pública com incentius fiscals per atraure produccions audiovisuals dins del territori català.

El Pacte del Territori pretén estendre’s per tota Catalunya i aglutinar el número més gran possible de parcs i empreses audiovisuals de l’espai català. Pròximament, s’articularà un document amb tots els organismes adherits i se’n detallaran els serveis oferts per difondre, a tall de catàleg, la diversitat existent.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari