El Clúster, protagonista de la gran setmana de l’audiovisual a Barcelona

Hem estat presents en els dos grans esdeveniments audiovisuals que han tingut lloc a Barcelona durant la setmana del 9 al 13 de maig. A l’ISE (Integrated Systems Europe), la fira audiovisual més gran del món i a l’INPUT, la conferència internacional de televisions públiques.

Col·laborem amb l’ISE des que es va traslladar a Barcelona l’any 2019 procedent d’Amsterdam. En el seu aterratge a la ciutat, el Clúster ha servit com a agent connector de la fira amb la indústria i les institucions catalanes. Hem organitzat un total de 8 conferències amb la participació de 20 empreses sòcies del Clúster, que han debatut públicament sobre temes audiovisuals i tecnològics d’importància en el sector, com els shows immersius, les pantalles led, la potencialitat del sector MICE a casa nostra i les aplicacions d’innovacions audiovisuals en sectors com les arts en viu. Hem tingut l’oportunitat d’escoltar a socis nostres experts en metavers, un tema que està a l’ordre del dia, en un dels escenaris més grans de la fira. També hem compartit una trobada amb diversos clústers internacionals interessats en compartir idees i conèixer la nostra feina.

Per altra banda, hem organitzat la conferència INPUT juntament amb la Universitat Pompeu Fabra, que ha reunit a 400 professionals de 59 televisions públiques de 28 països. Durant tota la setmana, els assistents han participat del visionat dels nous formats televisius en entreteniment i ficció i han presenciat debats i taules rodones de la mà dels seus professionals. D’entre les 86 produccions en destaquem 7, procedents de les televisions públiques catalanes i espanyoles TV3, TVE i Betevé. S’ha aprofitat l’ocasió per a organitzar una sèrie d’activitats paral·leles que permetessin donar visibilitat al potencial de la ciutat en el sector de la producció audiovisual, com una ruta per la Barcelona cinematogràfica, i una xerrada d’actualitat per a debatre sobre el paper de les corresponsalies internacionals com a proveïdores d’informació quan hi ha una guerra i on han participat professionals de les televisions espanyola, catalana, danesa i canadenca a més de la televisió pública ucraïnesa.