El Clúster presenta “La diferència multiplica”, el nou pla d’acció per a augmentar la visibilitat de les dones al clúster i al sector

El passat dimecres 20 de març va tenir lloc, a la seu de l’SGAE, la sessió de llançament de “La Diferència multiplica”, el nou pla d’acció del Clúster Audiovisual, creat amb l’objectiu d’augmentar la visibilitat i presència de les dones al sector audiovisual i en l’àmbit empresarial.

Aquest pla és un pas més en el compromís del Clúster Audiovisual per a promoure el posicionament dels valors en l’estratègia de creixement de les empreses del negoci audiovisual. La defensa de la igualtat d’oportunitats i la presència femenina en el sector són un dels elements clau de l’agenda de valor compartit del clúster per als propers anys.

Els tres reptes principals del pla proposat son: augmentar la representativitat de les dones al Clúster i a les seves activitats, fomentar la incorporació de dones amb perfils tècnics a l’audiovisual i fomentar la incorporació de dones a càrrecs de responsabilitat.

Per altra banda, les accions planificades per aquest 2024, estaran centrades en vetllar per l’equilibri de gènere entre les ponents a totes les sessions organitzades pel clúster, la planificació d’una conferència anual que tingui com a focus en el rol de la dona al sector i la creació d’una nova tipologia de trobades inspiracionals anomenades “Un mos amb…”, on es proposarà un espai de networking per a professionals amb una convidada referent.

Com a líder del programa, va realitzar la presentació Vanesa Alarcón, advocada i sòcia del bufet ECIJA. “La diversitat de gèneres, com qualsevol tipus de diversitat, és enriquidora per a tothom”, va dir.

Un cop explicats els detalls, Vanesa Alarcón va conversar amb Meritxell Bautista, presidenta executiva de Manix Capital i fundadora de Fibracat i Fibracat TV. Va ser un espai de reflexió sobre el pla d’acció proposat i es va poder escoltar l’experiència d’aquesta professional, també com a activista social, tant a nivell de sector com a nivell global. Com a empresària pensa que “si tenir més diversitat i valors a les nostres empreses ens fa funcionar millor i guanyar més diners, el que no ho faci s’estarà equivocant”.

Finalment, els socis i sòcies presents van poder adreçar les seves preguntes i reflexions a les dues ponents i formular les seves opinions sobre el nou pla d’acció i possibles millores.