Contingut publicat al butlletí Switch número 10 al març de 2023.

De fredes i de calentes al mercat NFT

El mercat NFT no viu el seu millor moment. Les turbulències de la criptoeconomia han frenat moltes operacions. De notícies, n’hi ha de fredes i de calentes.

  • Meta es retira. L’entusiasme de Meta pels NFT ha durat poc. A mitjans de l’any passat s’hi va posar amb ganes. Fa uns dies va cancel.lar tots els projectes NFT de Facebook i Instagram. L’alternativa és desenvolupar la seva pròpia plataforma de pagaments i comercialització d’actius digitals: Meta Pay.
  • Amazon hi aposta. Amazon, en canvi, està a punt de desplegar la seva pròpia plataforma NFT. Seran actius digitals col·leccionables vinculats als productes físics que ven la plataforma.
  • Youtube, sembla que també. El nou CEO de Youtube, Neal Mohandiu estar decidit a explotar les possibilitats de la Web3 i els NFT per enfortir la comunitat de seguidors i creadors de la plataforma.
  • Masked Singer Experience. La franquícia nord-americana del programa Masked Singer que gestiona la Fox llançarà una nova experiència NFT per a la novena temporada. 1050 NFT a 50 dòlars cadascun. Continua l’experiència que van començar el 2021 quan el mercat NFT estava en plena eufòria.