Coproduir a Itàlia, una via per entrar al mercat internacional, al FILMETS

Diverses productores catalanes han assistit avui a la jornada professional que el Clúster Audiovisual de Catalunya ha coorganitzat amb Filmets dins del marc del festival de curtmetratges que té lloc a la ciutat de Badalona fins al 28 d’octubre. “Coproduccions Catalunya – l’Apúlia. Oportunitats de negoci” ha comptat amb la col·laboració i presència del Distretto Produttivo “Puglia Creattiva” i l’Apulia Film Commission així com d’una delegació de productores italianes. Amb la presentació de les ajudes europees per a la producció de projectes audiovisuals a la regió de l’Apúlia com a pretext, els assistents han descobert les possibilitats de localitzacions que ofereixen els seus paisatges, els serveis del sector audiovisual existent i les facilitats que presta l’Apulia Film Commission. L’Apulia Film Fund, nom de la convocatòria presentada, està destinada a projectes de ficció, documentals, curtmetratge, animació i formats de televisió que incloguin la contractació de serveis en aquesta zona del sud d’Itàlia. D’acord amb les paraules de Roberto Corciulo, representant de l’Apulia Film Commission, aquestes ajudes són una oportunitat per atraure activitat audiovisual, més enllà de la difusió turística dels seus paratges.

OZ Film, Pharos Film, Sinapsi Produzione Partecipate, Passo Uno, Dinamo Film i Arteteca han estat les sis productores italianes que s’han desplaçat fins Catalunya per presentar el seus projectes davant de les companyies catalanes. Amb la finalitat de trobar socis per a la seva producció, un cop finalitzades les presentacions han participat en una roda de reunions individuals amb les productores catalanes interessades en coproduir-les.

Aquesta jornada nascuda del contacte del Clúster Audiovisual de Catalunya amb l’homòleg Distretto Produttivo “Puglia Creattiva” forma part de les activitats que el Clúster desenvolupa amb l’objectiu de reforçar i impulsar el teixit audiovisual català, en aquest cas, amb la internacionalització i participació en projectes europeus. Les productores catalanes han valorat molt positivament la trobada per l’accés a mercats internacionals que els poden suposar sessions com les d’avui. Durant el discurs d’obertura, el president del Clúster Audiovisual de Catalunya, Miquel Rutllant, ha volgut agrair la gran acollida que ha tingut l’activitat per part de les productores catalanes i n’ha destacat la qualitat de les presents posant èmfasi en el talent i la professionalitat que resideix dins del sector audiovisual català.

_FAL6950

 

 

 

 
 

Fotografies cedides pel Festival FILMETS.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari