CONFERÈNCIES I PRESENTACIONS

El Clúster Audiovisual de Catalunya va organitzar un seguit de conferències i presentacions en els principals escenaris de la Fira ISE.
Dimarts 30 de gener, de 12:00 h a 12:40 h
ISE Showfloor Stage, Tech Talks Español (Pavelló 4)
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en castellà

Virtual Production Supervisor, VFX Supervisor, Direcció, Direcció de Fotografia… la producció virtual ha canviat el fluxe de treball en els sets, introduint nous rols professionals i modificant aquells prèviament existents, tant a nivell tècnic com creatiu. Quins són aquests rols? Com interactuen i quines dinàmiques de treball generen? En aquesta sessió vam veure com aquests professionals, en constant procés d’adaptació, es complementen per integrar les tecnologies més avançades i aprofitar al màxim les possibilitats que brinden els entorns virtuals. Per a fer-ho, vam parlar amb un dels directors sobre el cas de la sèrie de Netflix “Berlín”.


Amb Sergi Silva, Virtual Production Supervisor, Orca Studios; Adrián Pueyo, Head of VFX & Virtual Production, Orca Studios; Geoffrey Cowper, Director de “Berlín”.

Moderat per Manu León, Director de Fotografia.

Dimarts 30 de gener, de 15:30 h a 16:10 h
Sala CC5.3
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en anglès

El Clúster Audiovisual de Catalunya va presentar l’informe més complet realizat fins ara sobre l’impacte de la intel·ligència artificial en la indústria audiovisual. “AI Behind the Screen” analiza quin és l’estat actual i quines són les tendències dominants en la generació automatitzada de text, imatges, vídeo, àudio, música i analítica de dades.

Com afectarà la IA a la creació de guions, producció, post-producció, distribució i anàlisi d’audiències? Quines són les empreses i aplicacions més determinants? Com afectarà la IA les feines dels sectors creatius?

Identifiquem més de 150 empreses, productes o experiències rellevants ordenades en 10 àmbits temàtics que exemplifiquen la transformació que la IA provoca i provocará en la manera de fer televisió, cinema, publicitat…

La presentació de “AI Behind the Screen” va constar de dues parts:

Part 1. Com afecta la IA a la indústria audiovisual? Estat actual i tendències. Per Joan Rosés, Editor, Collateral Bits.

Part 2. Em traurà la IA la feina? Per Albert Cañigueral, Consultor, Barcelona Supercomputing Center i Autor de “El trabajo ya no es lo que era”.

Dimarts 30 de gener, de 16:20h a 17:15h
Sala CC5.3
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en anglès

Els platós virtuals proliferen a Europa a un ritme insòlit. I els que els seus avantatges són innegables: les localitzacions tradicionals es substitueixen per una alternativa més econòmica i sostenible, mentre la creativitat esdevé il·limitada. En aquesta sessió vam posar en diàleg els platós virtuals més importants d’Europa, guanyadors d’Emmys i Oscars per al seva feina al capdavant de produccions com Game of Thrones, House of the Dragon, o The Boys, entre d’altres. Vam descobrir com és treballar darrera d’aquests fenomens mundials, i vam explorar quines són les tecnologies i els models de negoci que estan la pauta d’una nova era en la producció virtual europea.

 
Amb David Bermbach, Vicepresident i Cap Tècnic de la Unitat de Solucions de Negoci, ARRI (plató impulsat en col·laboració amb NEP); Bruno Corsini, Co-Fundador, Plateau Virtuel (Sony); Patrick Morris, Co-Fundador & Creative Director, APPIA i Plató Nou (projecte de Lavinia); Billy Brooks, de Pixomondo, que ha sigut supervisor de VFX a “Raised by Wolves” de Ridley Scott, supervisor virtual del departament d’art a “The Creator” de Gareth Edwards i a l’última pel·lícula de Marvel, “The Marvels”.

Moderat per Martí Genís, Fundador de Pospotime.

Dijous 1 de febrer, de 11:20 h a 12:00 h
ISE Showfloor Stage, Tech Talks Español (Pavelló 4)
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en castellà

Les experiències immersives s’han convertit en l’eix central d’un nou paradigma de l’oci a nivell mundial. Contràriament a les expectatives inicials, que vinculaven l’aparició virtual a un consum individual des de les nostres llars, observem un creixement d’experiències col·lectives en espais culturals i d’oci. En aquesta sessió vam analitzar com les experiències immersives estan transformant la concepció tradicional de l’entreteniment, identificant les tecnologies clau i les tendències emergents en aquest sector a l’alça.

 
Amb Vanesa Hernàndez, Cap de la Unitat Estratègica d’Infantils, 3cat; Núria Oller, Directora del Departament de Música i Projectes Digitals, Fundació “La Caixa”; David Bardos, CEO, Univrse; Verónica Casas, CEO, Blanco y Negro Music.

Moderat per Jordi Sellas, CEO, Layers of Reality.

Dijous 1 de febrer, de 16:30 h a 17:00 h
ISE Showfloor Stage, Tech Talks English (Pavelló 4)
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en anglès

Des de la creació d’avatars a la representació hiperrealista, els humans digitals estan transformant la indústria de l’entreteniment i les marques. Les fronteres entre allò real i simulat es desdibuixen, obrint les portes a experiències cada cop més immersives i a noves formes d’interacció social. Per altra banda, es reconfigura l’star system, on conviuen celebrities purament digitals amb d’altres que han estat rejuvenides o modificades a través de tecnologies com a IA. En aquesta sessió vam observar les innovacions tecnològiques darrera els humans digitals i les seves tendències de futur, atenent també a les implicacions en la gestió i protecció de la identitat digital i als nous models de negoci associats.


Amb Nico Roig, CG and Deepfake Supervisor a Metropolitana; Cai Felip, CEO, Union Avatars; Sergi Sagàs, Chief Innovation Officer, Hyperreal.

Moderat per Patricia M. Val, Cofundadora i CEO de Futura Space.

Divendres 2 de febrer, de 10:30h a 11:45h
Sala CC5.3
Accés lliure per als acreditats a la fira
Sessió en castellà

Vam conèixer 4 projectes de creació pròpia procedents del Pitching Audiovisual Universitat-Indústria de la Setmana del Talent 2023, organitzat anualment pel Clúster Audiovisual de Catalunya. Es van presentar neuragest (exhibició d’art generatiu),  HIPNOS (obra d’art massiva), NINIS (minisèrie d’animació transmèdia) i Spaced Away (experiència immersiva).


Els va acompanyar un jurat format per Carlota Planas, advocada especialitzada en drets de propietat intel·lectual, Sabatellini & Associats; Luis Castro, Co-fundador de Barspin Studios i Virtualmono; Albert Puig, Project Manager, Windowsight.


Amb Marc López Soler, creador del projecte neuragest; Eduard Milà Alvarez, creador del projecte HIPNOS; Edu Massanella, creador del projecte HIPNOS; Eric Zwartzko Pou, creador del projecte NINIS, Lucía Herrera Pin, creadora del projecte NINIS; Elisabet Romo Heredia, creadora del projecte Spaced Away; Berta Alisnet, creadora del projecte Spaced Away.