Contingut publicat al butlletí Switch número 7 l’octubre de 2022.

Aquestes són les produccions immersives premiades a la

Biennale de Venècia 2022

La secció de produccions i instal·lacions immersives del Festival de Cinema de la Biennale de Venècia va creixent any rere any. Aquest setembre s’han presentat 48 obres, 30 de les quals anaven a competició. Les produccions premiades han estat:

  • Millor experiència immersivaThe Man Who Couldn’t Leave de Singing Chen (Taipei). Promo.
  • Gran premi del juratFrom the Main Square de Pedro Harres (Alemanya). Promo.
  • Premi especial del juratEggscape de German Heller (Argentina). Promo.

També es van poder veure, entre d’altres, Éternelle Notre-Dame i les demos del joc en VR de la sèrie Peaky Blinders.

La Coalició europea de la VR i AR defineix el full de ruta d’aquesta indústria

La Coalició Industrial de Realitat Virtual i Augmentada ha desenvolupat un full de ruta que descriu els propers passos per a la VR/AR a Europa, recolzat per la Comissió i més de 40 organitzacions de la UE que operen i inverteixen en aquestes tecnologies. La Comissió també preveu augmentar la dotació de les subvencions. Full de ruta de la VR / AR.

Metavers, tres llibres nous

Les darreres setmanes s’han publicat tres nous llibres sobre el metavers.

  • The Metaverse, de Matthew Ball, un dels especialistes en realitat virtual i creativitat digital més reconeguts internacionalment. A la seva web hi podeu trobar informació del llibre i diversos articles sobre metavers i cultura digital.
  • Metaverso: Pioneros en un viaje más allá de la realidad, de Edgar Martín Blas, CEO de Virtual Voyagers, una de les empreses espanyoles pioneres en realitat virtual que acada de ser adquirida pel grup Utopia. Lid Editorial.
  • Y de repente llegó el metaverso, de Silvia Leal, divulgadora científica i experta en tendències tecnológiques. Plataforma Editorial.
La Metaverse Summit de París en 60 vídeos

A mitjans de juliol, París va reunir experts internacionals de primer nivell a la Metaverse Summit. En aquest enllaç hi trobareu la llista de vídeos de les xerrades i debats de la trobada. Us recomanem: El vídeo resum de la Summit i el panel Una nova cadena de valor per al cinema.