Contingut publicat al butlletí Switch número 15 el febrer de 2024.

AI behind the screen, el nou informe de l’Observatori Switch que analitza l’impacte de la IA a la indústria audiovisual

AI Behind the Screen és el nou informe de l’Observatori Switch. L’impacte de la IA en la indústria audiovisual analitzat detalladament, amb dades i exemples actualitzats a gener del 2024.

Aquesta vegada en anglès i amb la voluntat d’arribar a tot el món.

L’estudi es va presentar a l’ISE i al CCCB amb els auditoris plens.

Què hi trobareu:

  • Les empreses que val la pena seguir.
  • Les eines més útils per a la creació, producció i postproducció audiovisual.
  • Les feines que podrien quedar més afectades.
  • Les tendències principals.
  • Els dubtes, riscos i incerteses que planteja la IA.

+ ANÀLISI

Hem estat dels primers, però no som els únics. Altres estudis comencen a analitzar els efectes de la IA al sector audiovisual i als mitjans de comunicació.

Els mitjans, decidits a incorporar la IA

L’informe anual de tendències als mitjans de comunicació que elabora l’Institut Reuters confirma la importància creixent que els editors donen a la IA.

Destaca l’acceptació per a les tasques de suport com etiquetar, transcriure, traduir… que un 92% considera molt o bastant important. L’any passat, l’acceptació estava a la meitat. La generació automatitzada de textos ja té una acceptació del 72%. Descarregar.

L’impacte més gran, en la postproducció

La majoria dels 300 executius enquestats per CVL Economics (EUA) creu que l’impacte en les feines de la indústria de l’entreteniment serà alt, sobretot en l’àmbit de la postproducció.

Ull: impacte no té per què significar desaparició, sinó que amb intensitats diverses la feina es transformarà i els professionals hauran de tenir noves habilitats i coneixements. Descarregar.

La creació audiovisual en l’era de la IA generativa

Seixanta-quatre experts es van reunir durant el +Rain Film Festival del 2023 per debatre els efectes de la IA generativa en la creació audiovisual. Aquestes són les conclusions. Càtedra de Futurs.